DK-Camp Denemarken

Ook in Denemarken zijn de campinghouders wakker geworden. Het samenwerkingsverband DK-CAMP komt met een nieuwe formule voor campers die een eenvoudige en niet te dure plaats zoeken op een camping. Onder de naam DK-Stellpläze vind je nu op de website van DK-CAMP een lijst met 120 campings die speciale voorzieningen voor campers bieden.

Idyllische camperplaatsen

In Denemarken vind je al langer kleine camperplaatsen bij boeren en bedrijven, jachthavens en monumenten, waar je voor een klein tot redelijk bedrag (globaal tussen €10 en €18) een beperkte tijd mag staan. Vaak zijn het heel idyllisch gelegen plekjes. 
Toch geven nog altijd veel camperaars de voorkeur aan een camping, omdat ze dan alle voorzieningen, zoals douches, kampwinkel(tje), bar, restaurant e.d. bij de hand hebben. Bovendien geeft de camping velen een meer vertrouwd gevoel dan de camperplaats die doorgaans minder is afgeschermd van de buitenwereld. 

Nieuwe camperformule DK-CAMP gelanceerd tijdens Vakantiebeurs

Net als in Nederland is al dat vrije gedoe van die camperaars - gaan staan waar je wilt - een doorn in het oog van campinghouders. In plaats van te klagen bij overheden, is het aanbieden van een goede formule voor de camper wel zo handig. DK-CAMP heeft dat goed begrepen. Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht, begin januari 2016, gaven ze een perbericht uit waarin de nieuwe formule werd bekendgemaakt.
Op de website, www.dk-camp.dk/ , is in de navigatie een link opgenomen naar de pagina's DK-Stellplätze.
Al grasduinend over dit deel van de website, vonden we deels goede informatie, maar deels moet deze nog verder worden ingevuld. Zo zoeken we tevergeefs naar prijsindicaties, die we soms wel vinden op de websites van de campings.
Er moet dus nog wat werk worden verricht, maar in de loop van het voorjaar wordt een brochure uitgegeven die verkrijgbaar is op alle campings, in kampeerzaken, bij VVV's en bij wegrestaurants langs Deense snelwegen. 

16-01-2017
Vorige - Volgende
Twitter Facebook Mail