Routes door Spanje in de winter

De ideale wintervakantie met camper of caravan

Spanje is buiten het zomerseizoen op z'n mooist. Vooral het vroege voorjaar is niet te versmaden. De natuur reageert uitbundig op de eerste voorjaarsregens of de smeltende sneeuw in de bergen. In de steden is het aangenaam rustig. De grote attracties worden nog niet overlopen en de prijzen zijn laag tot normaal. 

De beste reistijd voor een tocht met camper of caravan is voor elke regio verschillend. De Costa's aan de oostkant, globaal van Barcelona tot Valencia, komen pas rond 1 april tot leven. In de winter zijn maar weinig campings geopend. Daar staat tegenover dat de camper makkelijk een vrije plek vindt en ook door de autoriteiten met rust wordt gelaten. Vrij staan wordt doorgaans gedoogd.

Overwinteraars kiezen de kusten vanaf Valencia tot Cartagena, of stukken van de zuidkust in Andalusië. Hier blijven de meeste campings open en zijn de mogelijkheden om op vrije plekken of camperplaatsen te staan zeer groot. Het klimaat is er zeer aangenaam. De temperatuur zakt zelden onder de 16°. Van februari tot eind maart zijn temperaturen tussen 20° en 25° gebruikelijk.

Het binnenland is een ander verhaal. In hoger gelegen delen van midden-Spanje komt tussen december en half maart regelmatig nachtvorst voor. In Madrid bijvoorbeeld kan het ook overdag in de winter bitter koud zijn. Vanaf begin maart wordt de kans op zacht voorjaarsweer groter, maar er is altijd het risico van sneeuw en nachtvorst. Wie dus in de winter door midden Spanje wil reizen, doet er goed aan op winterbanden te rijden en sneeuwkettingen mee te nemen.

In onze gids 'Twee routes naar het warme zuiden van Spanje' zijn de mogelijkheden van het reizen in de winter uitgebreid beschreven.

Met de Camper door Spanje

In de tweede en derde druk van de succesvolle Spaanse routegidsen hebben we `Twee routes naar het warme zuiden´ en ´Fascinerend Andalusië´ gecombineerd tot één dikke CamperRoutegids van 144 pagina´s. Alle informatie is up-to-date gebracht...

'Twee Routes´ plus ´Fascinerend Andalusië´.

Met extra camperplaatsen!

U kunt de routegids direct bestellen via de knop BESTELLEN hieronder (voor 16 uur besteld is de volgende dag in huis). 

VOOR BELGIË:
Alle CamperRoutegidsen zijn ook verkrijgbaar in België. O.a. bij de Standaard Boekhandel online, maar ook bij alle andere boekhandels.

ISBN/EAN 978-94-91856-09-9 

Bestellen
Drie routes € 14.95
Twitter Facebook Mail