Met de camper door Italië

17,95

Bestel

Met de camper door Italië

Umbrië en Toscane zijn misschien wel de mooiste provincies van Italië. Daarom zijn ze erg populair bij vakantiegangers. Wanneer je daar de steden Verona, Venetië, Florence en Rome aan toevoegt, krijg je een route die je met recht een ‘Grand Tour’ kunt noemen. Met de camper door Italië bestaat uit vier delen:

 • Vanaf Verona langs de Adriatische kust, via Venetië naar San Marino en San Leo.
 • Een route naar Rome via middeleeuwse steden zoals Assisi, Spello en Spoleto in Umbrië.
 • Terug vanuit Rome naar Umbrië, met o.a. Orvieto, Perugia en het Meer van Trasimeno. Daarna verder naar de wijnsteden Montepulciano en Montalcino in Toscane.
 • Tenslotte de hoogtepunten van Toscane: Siena, Florence, Volterra, Pisa, Lucca en meerdere mooie tussenstops

De totale route Met de camper door Italië is 1.400 km lang. De reisgids telt 146 pagina’s plus een uitklapbaar omslag met routekaarten.

ISBN 978-94-91856-12-9
Laatste bijgewerkte herdruk maart 2024

Bekijk reviews >>

 • Bergroutes
 • Kustroutes
 • Landelijke routes
 • Stedenroutes

In dit boek zijn
bergroutes opgenomen.

17,95

Lenteactie camperroutes

LENTEACTIE

Bak je eigen camper!
De hele maand april bij elke bestelling een koekjessjabloon cadeau in de vorm van een campertje

In deze routegids

Een grand Tour naar Rome en een heerlijke route door klassiek Toscane

Via Venetië en de bijzondere stadjes van Umbrië naar Rome, terug naar Orvieto en langs de Tiber naar de hoofdstad van de 'majolicakunst, Deruta.
Links :Toscane vanuit het zuiden, via Montepulciano en Siena, naar Florence en de middeleeuwse stadjes San Gimignano en Volterra, Lucca en Pisa zijn de krenten in de pap!

Magnifiek Toscane

De woontorens van San Gimignano staan met hun in terracotta kleuren in de groene heuvels van Toscane. Het lijkt wel een impressionistisch schilderij

Camperland Italië

Italië is een echt camperland, omdat je op heel veel plekken goede camperplaatsen vindt. Vooral bij steden als bijv. Verona, Assisi of Orvieto is dit echt een uitkomst!

Beelden van Rome

Rome is één grote beeldentuin van de grootste kunstenaars van de Renaissance. Op het Piazza Navona staat deze grote fontein van de Vier Rivieren van Bernini.

Hoogtepunten

De drie mooiste pleinen

 • Piazza del Campo in het hart van Siena
 • Sint-Pietersplein, waar je heel misschien de Paus kunt zien (als je dat wilt…)
 • Piazza Brà met uitzicht op de Arena van Verona

De drie meest indrukwekkende musea

 • Het Uffizi in Florence. Dit museum biedt een geweldig overzicht van de ontwikkeling van de schilderkunst
 • Dogenpaleis Venetië, omdat dit een echte reis door de tijd is vanaf de 14e eeuw
 • Het Vaticaan in Rome, met de Sixtijnse kapel en de Sint Pieter

De drie mooiste kampeerplekken

 • Camping Fontemaggio, Assisi: een aangename camping op loopafstand van Assisi. Ga vooral eten in het gezellige familierestaurant
 • Camping Il Falcone, Civitella: een beetje afgelegen terrein, maar de moeite waard omdat het lekkere schaduwplekken onder olijfbomen heeft. En je kunt er verse olijfolie kopen.
 • Camperplaats Montepulciano:  hier kijk je vanuit je camper over het Toscaanse landschap uit. En met een lift  kom je moeiteloos in de stad
 • Piazza del Campo in Siena, Toscane, Italië
 • Dogenpaleis Venetië, Italië
 • Sint Pieter in het Vaticaan, Rome
 • Camping Fontemaggio Assisi, Italië
 • Camperplaats in Montepulciano, Toscane, Italië

Tips van Mike & Loes

De oogverblindende Duomo van Orvieto

Voor ons was dit, samen met de kerk van Assisi, het grootste wow-moment van onze Italiëreis. Bovenop de vulkanische rots waarop de oude stad van Orvieto is gebouwd, staat plotseling een blinkend monument voor ons. De spectaculaire Duomo.

Tijdens een lunch op het Duomoplein konden we onze ogen er niet van afhouden. Het mooiste van de Duomo is echter binnen in de kerk te zien: de fresco's van Luca Signorelli in de San Brizio kapel. Signorelli schijnt voor Leonardo da Vinci de grootste inspiratiebron te zijn geweest bij het beschilderen van de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan.

Assisi, een religieuze vesting

Als een terracotta slagschip ligt Assisi tegen de helling van Monte Subasio, 1.290 meter hoog. Het bedevaartsoord van St. Franciscus is de grote aardbeving van 1997 helemaal te boven gekomen. Alle fresco's in de Franciscuskerk zijn prachtig gerestaureerd.

Het is een stad waar de religie nooit ver weg is. Overal zie je priesters, monniken en nonnen. Reli-winkels zijn er niet bepaald schaars. Maar je moet er gelopen hebben, door de middeleeuwse straten, om uiteindelijk bij de kerk van Franciscus uit te komen. De bovenkerk is hoog en licht, de benedenkerk is laag en donker. Maar laatstgenoemde heeft de mooiste fresco's en is verreweg het meest indrukwekkend.

Met camper of caravan door Italië

Umbrië en Toscane, met Grand Tour van Noord-Italië naar Rome

De reisgids Met de camper door Italië van CamperRoutes biedt een belevenis voor alle zintuigen. Want de geuren en kleuren van Italië spatten van de pagina’s af! Met camper of caravan volg je onze Grand Tour naar Verona, Venetië, Florence en Rome en terug door Umbrië en Toscane. De gids Met de camper door Italië geeft veel tips en praktische informatie voor een geslaagde vakantie. Behalve een levendige schrijfstijl en goede foto’s krijg je met CamperRoutes antwoord op de volgende vragen:

Hoe ver is het rijden naar en in Italië

Alle afstanden worden per etappe vermeld. De totale route in Italië is ruim 1.390 kilometer lang. De afstand vanuit Nederland is ca. 1.600 tot 1.800 kilometer naar het startpunt in Verona. In totaal zijn ca. 6 weken nodig om deze route enigszins ontspannen te rijden.

Zijn campings en camperplaatsen in Italië het hele jaar open?

Alle openingstijden van campings worden in de reisgids vermeld. De meeste campings openen in maart of april en gaan begin oktober dicht. Camperplaatsen zijn het hele jaar open.

Wat zijn de openingstijden en tarieven van musea, kastelen en andere bezienswaardigheden?

In de reisgids Met de camper door Italië worden openingstijden en prijzen vermeld. Gemiddeld worden deze gegevens een maal per 2 jaar bijgewerkt. Gebruikers van onze reisgidsen sturen ons regelmatig berichten over wijzigingen van gegevens, die we in onze updates op de website opnemen en later in een nieuwe druk verwerken.

Is de route door Italië ook geschikt voor de caravan?

De complete route Met de camper door Italië is ook volledig toegankelijk voor de caravan en problemen onderweg met eventuele steile hellingen zijn niet te verwachten.

Kan je in Toscane en Umbrië goed en betaalbaar uit eten?

De keuken in Toscane en Umbrië is soms eenvoudig, maar zeer smaakvol. In veel restaurants is een maaltijd bovendien zeer betaalbaar. Je hoeft niet per se pizza te eten om het betaalbaar te houden.

Wat is de beste tijd om naar Italië te gaan met camper of caravan?

De mooiste tijd om door Italië te rijden met de camper of de caravan is tussen eind april en eind juni. De geuren en kleuren zijn dan op hun best. September en oktober kunnen ook heel mooi zijn, maar in een droog jaar zien de landschappen er dan minder mooi uit.

Meer reisgidsen die je misschien interesseren

 • Met de CAMPER door FRANKRIJK
  • Kustroutes
  • Landelijke routes

  Met de camper door Frankrijk

  Kustroute door Normandië & Bretagne

  19,95 Bestel Meer info
 • Spanje2022_mockup
  • Bergroutes
  • Kustroutes
  • Landelijke routes
  • Stedenroutes

  Met de camper door Spanje

  Met de camper door Spanje, dwars door Andalusië

  18,95 Bestel Meer info
  • Bergroutes
  • Landelijke routes
  • Stedenroutes

  Met de camper naar Zuid-Frankrijk

  CamperRoute door de Elzas en de Jura en over de Route Napoléon

  17,95 Bestel Meer info

Levering

In principe geldt vandaag voor 16 uur besteld, morgen in huis. We merken echter dat PostNL dit niet altijd meer kan waarmaken, houd daarom rekening met een levertijd van 2 tot 3 werkdagen. Bestel je vrijdag na 16 uur dan word je bestelling maandag voor 17 uur gepost en heb je de bestelling dinsdag of woensdag in huis. Belgen kunnen via de Standaardboekhandel of via de Belgische boekhandel bestellen.

Updates

We proberen onze routegidsen zo up-to-date mogelijk te houden. Dat doen we door bij elke herdruk alle informatie te controleren en bij te werken. Maar ook ontvangen we regelmatig aanvullingen van gebruikers van onze gidsen. Soms is dat een camping of restaurant dat gesloten is, maar het kunnen ook leuke nieuwe tips zijn. Deze waardevolle aanvullingen willen we u niet onthouden.  Voor Italië kunt u op onderstaand linkje klikken.