Updates Normandië & Bretagne

Quiberon, niet meer aan de kust staan

Quiberon,  pagina 161 

Jenny heeft twee reizen aan de hand van de gids Normandië & Bretagne gemaakt, ze geeft de volgende wijziging en tips door:

  • Je mag nergens meer aan de kust staan bij Quiberon.
  • Mooie toevoeging voor een bezoek is het prachtige kunststadje Pont-Aven en bij de plaats Nevez, de prachtige dorpen Kerascoet en Kercanic.

Update juli 2020

Bij slecht weer kaplaarzen aan op de camperplaats van Honfleur!

Honfleur, niet alleen zand en grit op de camperplaats

Camperplaats Aire de Camping-Car, camperplaatsnumer 11, pagina 174

Een van de gebruikers van de routegids Kustroute Normandië & Bretagne laat ons weten dat er op de camperplaats in Honfleur ook een deel geasfalteerd is. Bovendien zijn daar stroomaansluitingen. (Beschrijving is aangepast in 4e druk).

Reactie CamperRoutes: dat klopt inderdaad, ca. 100 plaatsen met 5 amp stroom. Op diverse sites wordt wel wat geklaagd over slechte staat van de ondergrond, ook over gaten in asfalt. Overigens een prima plek om vandaar uit Honfleur te bezoeken.

Camperplaats Honfleur, Normandië, Frankrijk

Cherbourg, camperplaats parking Cité de la mer is verplaatst

Camperplaats Cité de la mer, camperplaatsnumer 23, pagina 179

Een gebruiker laat weten dat de camperplaats in Cherbourg, de ‘CP Parking Cité de la Mer (blz 179 nr 23)’, is verplaatst van de kop van het havenhoofd naar een parkeerterrein aan het begin van de pier (dus richting stad). Op het oude terrein kan nu alleen geparkeerd worden door kleine personenvoertuigen vanwege een hoogte balk. (Aangepast in 4e druk)

Tips en opmerkingen van Marcel & Milène

Zij reden een deel van de route in juli 2019

  • In Dieppe dineerden wij in Tout van bien: een veel te dure en onsmakelijke ‘sole à la meunière’ (specialiteit van de dag), wel vriendelijk bediend (pagina 29).
  • In Yport was Camping Le Rivage (pagina 173) volgeboekt en vonden wij een goed alternatief in Flower Camping la Chenaie; iets verder lopen om de klifwandeling te starten maar lekker dichtbij het dorp i.v.m. boodschappen en een gezellig diner aan het strand met schitterende zonsondergang.
  • Het café bij de Pegasusbrug sluit om 18 uur (pagina 62).
  • In St Aubin sur Mer was de Camping Côte de Nacre (pagia 176) volgeboekt (hoogseizoen) en vonden wij om 18.30 u succesvol een plaatsje op de Camping Seasonova. Riva Bella in Ouistreham; schoon, ruime plaatsen. Wel beter om er naar toe te rijden, want reserveren via een speciaal call center gaf alleen een antwoordapparaat.
  • Bij Camping Les Bas Carreaux staat bij het telefoonnummer het Nederlands landennummer (gecorrigeerd in de 4e druk).
  • In Granville hebben wij ‘s avonds echt heel lekker gegeten in de wat ongezellige haven; bij restaurant Le Ponton, Rue de Isles was het goed toeven (Fruits de mer voor 2 pers ad €80 – kreeft, grote en kleine garnalen, oesters enz).

Marcel & Milène stuurden ook een review