Updates Elzas, Jura, Route Napoléon

Camping bij Dambach-La-Ville definitief gesloten

Camping de l’Ours Dambach-la-Ville, campingnummer 6, pagina 136

Van Bert de Vilder ontvingen we een bericht, dat hij bij deze camping voor een gesloten poort stond en dat de camping er niet uitzag alsof hij weer open zou gaan.
Eerder dit jaar vonden we een melding op een website dat de camping zou worden gerenoveerd. Helaas lijkt het nu over en sluiten. Wij gaan ervan uit dat de camping definitief is gesloten.
Hij wordt nog wel op diverse campingwebsites en in Franse adressenregisters vermeld. Alleen de website www.allecampingsinfrankrijk.nl vermeldt dat Camping L’Ours permanent gesloten is.

Ooievaar op camping Turckheim

Op de camping in Turckheim eten de ooievaars uit de hand.

Nieuwe eigenaars camping Turckheim

Camping de Le Médiéval, campingnummer 13, pagina 138

Camping  Le Médiéval heeft eigenaars, Nederlanders, een bijzonder vriendelijk en behulpzaam echtpaar, volgens Richard en Ella uit Barneveld die ons dit meldden.

Het sanitairgebouw is nieuw, verwarmd en zeer schoon. De elektra-aansluitingen zijn 16 ampère zwaar. Dus ook geschikt voor koudere dagen. De camping is het hele jaar geopend.

Camping Le Signal, Nantua, Frankrijk

In de omgeving van de camping kun je prima wandelen.

Klacht over camping Le Signal in Nantua

Camping Le Signal, campingnummer 20, pagina 141

Een gebruiker meldt ons dat ze op deze camping in juli 2018 erg smerige toiletten aantrof. Ook de douches en de afwasruimte waren ronduit smerig. Jammer, want de locatie is heel leuk.

We wijzen erop dat het een incident kan zijn. Onze ervaringen (buiten het hoogseizoen) waren prima.
Misschien zijn er anderen die soortgelijke ervaringen hebben op Camping Le Signal. Zo ja, dan horen we dat graag, zodat we andere gebruikers van onze gids hierover kunnen informeren.

Gorges du Verdon, nauwe doorgang, Frankrijk

Deze foto uit de collectie van CamperRoutes is gemaakt op de rechter over. Iets verderop is de afsplitsing naar de spectaculaire D23, waar wij de panoramafoto maakten op pag. 123 van de gids en op het titelblad van deze update. Overigens zeer bedankt voor de tip Angelique!

Linkeroever Gorge du Verdon

September 2018, pagina 122

‘Afgelopen maand hebben we jullie boek Met de camper naar Zuid-Frankrijk gebruikt om onze route globaal te bepalen. We hebben stukken wel gevolgd en sommige ook niet. Wat ons  opviel was het stuk in de Gorges du Verdon. Ik vind het héél jammer dat jullie de mensen afraden om de Rive Gauche te rijden via de D71/D955.’

‘Onze camper is 7m lang en 3.13m (!!!!!!) hoog! Wij zijn vanuit Castellane via de Rive Gauche naar Sainte-Croix gereden. Wij vonden de weg zeker zo breed als aan de ‘noordkant’; de gorges liggen aan je rechterhand, dus overhangende rotsen zijn géén probleem, ook al niet omdat de weg ruim is; je hebt op allerlei plekken prachtige uitzichten op de rivier en de gorges, bijna nog mooier dan op de D23. Het enige is dat je op het einde door een dorpje moet rijden, daar is het wat smaller en druk met voetgangers in het seizoen, maar alleszins goed te doen!’

‘Verder nog mijn complimenten voor de leuke ideeën en goede recensies van campings en stopplaatsen. We hebben genoten van de stukken die we hebben gereden!’

Angelique

Laat ook een reactie achter

Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie van uw reactie.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.