Reviews Met de camper door Italië

Piazza Navona Rome, Italië

Alternatief voor camping Fusina, Venetië (pagina 128) en camping Prima Porta, Rome (pagina 130)

September 2019

Een betere en voordeligere camping in Venetië is de ACSI-camping ‘Venezia’, in het naseizoen voor 20 euro. Op 100 meter van de camping bij Hotel ‘Hilton’ kun je de bus nemen naar Venetië voor 3 euro p.p. retour. Je bent binnen 10 minuten op het Piazzale Roma (busstation) in Venetië. Vandaar uit kun je door alle straatjes slenteren en alle monumenten bezichtigen. De bus rijdt om de 15 a 20 minuten. Wij waren hier 5, 6 en 7 september 2019.

Een goed alternatief voor Rome is ACSI-camping Happy Village & Camping, Via del Prato della Corte 1915, € 18 excl. toeristenbelasting. Een shuttlebusje brengt je in 20 minuten naar station Prima Porte, vanwaar je voor 1,50 euro gedurende 100 minuten gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. WiFi gratis. Goed sanitair met voldoende warm water en twee mooie zwembaden.

Opmerking: geef je ID niet af op de camping. Lever een kopie in of laat hen er een maken!!

H. Jonckheere

‘Met veel plezier de route gevolgd’

April/mei 2019

Wij zijn een seniorenechtpaar en willen even laten weten dat wij met heel veel plezier een groot gedeelte van de route door Italië hebben gevolgd (19 april t/m 1 juni 2019).
Wij hebben de volgende campings en camperplaatsen bezocht: 1, 3, 5, 6, 8, 10, 13, 14,15, 16, 17, 29.

Opmerkingen hierbij:
10 – Beschrijving/coördinaten/foto in het boekje kloppen, maar niet bij P2. Die ligt onder het centrum, een grote CP zonder voorzieningen onder een grote brug, bij de lift-entree naar boven.
11 – I.p.v. deze CP zijn wij op Camping Monte di Sole geweest bij Narni. Prima, eigenaresse Angela Rosa, zeer behulpzaam, wij mochten met haar en fam. mee naar de Corteo Storico. Geweldig!!
13 – Fantastische CP, de geluidsoverlast van de treinen viel erg mee.
16 – Alleen geparkeerd € 5,-. Stadje lopend bezocht.
17 – Negatieve beoordeling in boek, wij hebben deze camping als prettig ervaren, vriendelijke mensen, gaven goede info over het openbaar vervoer, goede winkel met eigen wijntap, men nam zelfs onze niet gebruikte buskaartjes terug. Aanrader.
29 – Geparkeerd €5,- voor 6 uur. Ruim voldoende om de stad te bezoeken.

De niet nader besproken Cp’s en campings waren prima en klopten met de beschrijvingen.
Verder hebben wij veel plezier gehad van de goede info uit het boekje.
Onze hartelijke dank voor een zeer geslaagde Italiëcamperreis.

Vriendelijke groeten,
Herman en Ineke Bakker

Mooie reis

Juli 2018

We hebben 5 weken aan de hand van jullie uitgave Met de camper door Italië  door deze prachtige landstreken gezworven. Met een camper 6 meter lang 3 meter hoog. We hebben niet helemaal de route gevolgd, ongeveer 3/4 hebben we gedaan in een wat andere volgorde. Dat kwam omdat we perse eerst Pompeii en de Amalfikust wilden bezoeken.

Over het algemeen vinden we de beschrijvingen adequaat v.w.b. de steden en de verblijfplaatsen. We hadden ook Capitoolgidsen bij ons voor aanvullende informatie. Wat erg prettig was dat je bij een bezoek aan een plaats niet alleen info had over een verblijfsplaats maar ook over de parkeermogelijkheden.
Aan de hand van jullie boekje hebben we een mooie reis gehad.

Met vriendelijke groet, Jen

P.S.: Jen heeft ook een update gestuurd voor een camping bij Florence

‘Leesvoer voor lange winteravonden’

April 2016

Dank dat jullie voor ons camperaars zoveel moois op de markt zetten. Ik heb niet altijd de tijd om iets uit te zetten (ik werk nog) en dan zijn jullie boekjes een goudmijn (ook als leesvoer en dromerij voor de lange winteravonden). Dank.

Theo

Recensie van NBD Biblion

Onderstaand enkele quotes uit een recensie die is gemaakt door NBD Biblion, de organisatie die bibliotheken op basis van beknopte recensies informeert over nieuwe uitgaven, zodat zij deze kunnen opnemen in hun uitleencollectie.

‘Vlot en enthousiast, en tegelijkertijd zorgvuldig en gedetailleerd beschreven, met fraaie foto’s en kaderteksten erbij.’ ‘Ook geven de auteurs extra praktische informatie over het camperen naar en in Italië en over de getipte attracties en bezienswaardigheden.’ ‘Uitstekende, zeer goed verzorgde gids voor een selecte doelgroep: camperaars.’