Reviews Devon en Cornwall, Zuid-Engeland

Op het South West Coast Path bij Mortehoe

‘We hebben gedeeltes van het South West Coastpad gelopen’

‘Bedankt voor alle tips’

Augustus 2019

Wij gingen niet met een camper maar met een tent. Wij hebben toch veel aan jullie gids gehad. Vele suggesties hebben we opgevolgd. We hebben gedeeltes van het South West Coastpad gelopen en vele kleine haventjes bezocht, alsook Tate Galery, Roosemoor Garden en in Porthcurno het Minack Theater. Een hoogtepunt vonden we ook de wandeling van Clovelly naar Hartland Quai. Bedankt voor alle tips. Omdat Langstone Manor in Moortown bij Tavistock vol was belandden we op Harford Bridge Holiday Park. Ik vond deze camping qua terrein, plekken en aanrijroute beter en mooier.

Op de terugweg gingen we langs Stonehenge, maar het bezoek aan het Royal Pavilion in Brighton maakte op ons veel meer indruk.

Hartelijke groeten,
Bep

Mortehoe Farm Camping, Zuid-Engeland

‘Camping North Morte Farm was inderdaad prachtig’

‘Het boekje lag iedere avond open naast de wegenkaart’

September 2018

Wij reisden deze zomer met onze camper drie weken door het zuiden van Engeland. Het was een prachtige vakantie in het land dat we al eerder bezochten.
Dit was echter de eerste reis met de camper en we hebben erg veel plezier gehad van uw ‘Devon en Cornwall’-uitgave. Het boekje lag iedere avond open naast de wegenkaart als we de volgende stop bepaalden. North Morte Farm was inderdaad prachtig, en op Trewethett Farm stonden we werkelijk eerste rang! De bezoektips waren eveneens zeer nuttig en brachten ons in fraaie steden en tuinen, zoals Heligan.

Dank dus voor deze voortreffelijke reisgids!

Evert Jan

‘Vlak voor vertrek zagen we bij toeval uw camperboekje’

Oktober 2018

In september 2018 hadden wij een reis gepland naar Cornwall. Vlak voor vertrek zagen we bij toeval uw camperboekje: Devon en Cornwall. Op de valreep hebben we het besteld en op tijd gekregen. Onze reis is daardoor toch behoorlijk veranderd. Dank daarvoor!

Hoewel we natuurlijk niet slaafs het boekje hebben gevolgd, hebben we toch veel gebruik gemaakt van de informatie, met name over de campings en de route. Vooraf hadden we voor ons tweeën een veertiendaagse kaart van de National Trust gekocht. Die heeft zijn geld wel opgebracht! Wij reisden in een VW California en hebben daardoor geen last gehad van de wel erg smalle wegen in met name Cornwall.

Onze reis was heerlijk, verrassend door de prachtige kusten en -wandelingen, ‘hondvriendelijke’ mensen. Bijna overal mocht onze hond los lopen, tenzij…. Wij willen nog wel eens terug naar het niet zo als vakantieland bekende staande Engeland.

Komend jaar willen we naar Noordwest Spanje en Portugal… De boekjes van camperroutes.nl zullen we beslist meenemen.

Dhr. Heitkamp, Oldenzaal

P.S.: de heer Heitkamp heeft ook nog opmerkingen en tips gegeven voor deze gids, zie updates Zuid-Engeland

Recensie van NBD Biblion

Onderstaand enkele quotes uit een recensie die is gemaakt door NBD Biblion, de organisatie die bibliotheken op basis van beknopte recensies informeert over nieuwe uitgaven, zodat zij deze kunnen opnemen in hun uitleencollectie.

‘Met specifieke informatie over wat er te zien en te doen is in de omgeving.’ ‘Veel aandacht besteed aan de zeventien kampeerplaatsen, met bespreking van de positieve en negatieve punten.’ ‘Doordat de auteurs de routes ook daadwerkelijk hebben gevolgd, zijn de ervaringen en tijdsduur goed beschreven.’ ‘Zeer aan te raden, zeker ook door de gegeven GPS-codes van de camperplaatsen.’