Mijn camper heet Soestdijk

Een camper wordt op den duur deel van het gezin

 Om de paar maanden zie ik op sociale media een bericht van iemand die zijn of haar camper een bijzondere naam heeft gegeven. Dat lokt altijd reacties uit.
In de Facebook-groep ‘Camperclub’ schrijft Anja Wit: “Ons eerste caravannetje was een vouwcaravan, een Rapido, voor de kenners. Wij noemden hem de Klapkar. Ons tweede caravannetje was een hefdak, een Esterel voor de kenner, wij noemden hem Heffie. Nu zijn wij sinds begin mei de gelukkige eigenaars van dit rijdende paleisje, wij noemen hem Soestdijk.”

Onder het bericht staan 49 opmerkingen, vooral over de namen die anderen geven aan hun camper.

De nieuwe camper van Anja Wit heet ‘Soestdijk’. Logisch!

Camper met de naam Soestdijk
campernaam Biesoord
Campernaam Dubbus

Even een kleine bloemlezing:

 • De camper van BC-er (Bekende Camperaar) Roze-Riet de Booij heet Het Beest. Het ligt dus voor de hand Roze-Riet voortaan Belle te noemen…
 • Luc Knispel is duidelijk een David Bowie fan. Hij noemde zijn prachtige zwarte buscamper Black Star, de naam van het laatste album van Bowie.
 • Lammert Lankman voelt zich thuis in zijn camper. Hij gaf hem de naam Thuus en tog Vort.
 • Heel bijzonder vind ik ook de naam Kwaak Mobiel van Simon Kwakernaat.
 • Verder kwam ik nog opvallende namen tegen zoals KAK À TOUT (schijt aan alles, maar spreek uit: Kakketoe), AOW voor Altijd OnderWeg en – misschien wel de leukste – Jeetje, omdat iedereen bij het zien van deze camper altijd uitriep: “Jeetje wat een leuke camper!”
Campernaam Blackstar
campernaam Thuus en tog vort
Campernaam KwaakMobiel

Voor de tent!

Er is nog veel meer aardigs te vinden. Kijk zelf maar eens in de diverse campergroepen op Facebook. Maar het heeft ons nog niet geholpen een leuke en passende naam te vinden voor onze eigen camper. We hebben al eens gedacht aan: Onze verstuivers zijn nog OK, want wij hebben zo’n beruchte Ford Transit. Maar ja, je wilt het lot ook niet tarten na 80.000 probleemloze kilometers.

Naar aanleiding van die geweldige vondst van Anja Wit om haar camper Soestdijk te noemen, bedacht Loes de naam Het Witte Huis. En dan noemen we de cabine The Oval Office. Voor de productie van onze routegidsen zou dat echter nadelig kunnen zijn. Want dan lopen we het risico dat camperaars onze gidsen Fake News gaan noemen.

Kortom, we zijn er nog niet uit. Voorlopig drinken we ons wijntje aan het eind van de dag gewoon zittend voor De Tent, zoals we onze camper al jaren noemen.

9 reacties

 • Haha, leuke blog! Ook maar ‘ns gaan nadenken over een naam voor mijn ‘paleisje’ 🙂

 • Hai vind het prachtig dat er namen aan campers wordt gegeven.
  Onze oude Hymer heet: DISCO VOLANTE.

  Vr.gr. George & Petra

 • Zou de naam “EURO SLURPER” passend genoeg zijn voor een Eura mobil van 4,5 ton, kost per jaar genoeg aan diesel, wegenbelastïng, verzekering, tol wegen, vignet, onderhoud, etc. Voor een paar weken vrije tijd per jaar.

 • onze camper is een Chausson en heet “hebbus” om dat we er lang over hebben gedaan om te kopen

 • Campernaam: Festina Lente = Haast u langzaam.

  Niet dat wij altijd langzaam rijden, maar we rijden wel (bijna) altijd binnendoor naar onze eindbestemming en terug.
  Groetjes.