Gran Camping Zarautz

Vanaf de camping heb je op sommige plaatsen en prachtig uitzicht over de bergen van Baskenland

Mooi terrein bovenop de Talaimendiheuvel bij Zarautz

De camping ligt net over de Frans Spaanse grens aan de Golf van Biskaje, met een beetje geluk zie je een walvis in de baai

De camping ligt boven op een heuvel naast Zarautz en biedt geweldig uitzicht over de Golf van Biskaje en de bergen van de Pyreneeën. Het terrein is ingedeeld in lange paden met links en rechts standplaatsen in het gras (kan drassig zijn met regen). Sommige paden zijn gereserveerd voor vaste standplaatsen maar op de kop van de camping heb je prachtig plekken waar je met de neus richting de baai staat. Het is een mooi uitgangspunt om San Sebastian te bezoeken. Vanaf de camping wandel je in een kwartiertje heuvel af naar de station, daar brengt een smalspoorlijntje je voor € 2,20 in een halfuurtje naar de stad.

Het was wel even zoeken naar de toegangsweg van de camping want de TomTom bracht ons op een dwaalspoor. Let dus bij binnenkomst bij de rotonde op de borden en luister niet naar je navigatie!

De chique boulevard van San Sebastian

Er is ook een prima camperplaats bij San Sebastian

Op ca. 3 km van de boulevard van San Sebastian, achter het busparkeerterrein (geeft wat overlast tot 24 uur), ligt een camperplaats ‘Paseo de Berio’ met 40 plaatsen. Je loopt van de CP in ongeveer 45 minuten naar het centrum. De camperplaats wordt druk bezocht en is rond 18 uur meestal vol.

Slenteren over de boulevard van Sebastian

De boulevard aan de baai van La Concha ziet er majestueus uit, het is een chique badplaats met rijk versierde lantaarns, smeedijzeren hekwerken en fleurige plantsoenen. De hoge palmen geven het geheel een subtropisch accent. De oude stad bestaat uit een wirwar van kleine straatjes, met winkels, cafés en restaurantjes.  En niet te vergeten tapasbars die vanaf een uur of vier hun toonbanken vol zetten met de heerlijkste hapjes. Met drie of vier tapas en een glas wijn houd je het wel uit tot de piepers in de camper… Voor degenen met sterke kuiten is een wandeling naar de top van de Urgull de moeite waard. Hier staat een enorm Christusbeeld en je hebt er een grandioos uitzicht over de baai.

In de reisgids ‘Met de camper door Spanje lees je meer over Zarautz en San Sebastian

Laat ook een reactie achter

Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie van uw reactie.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.