Camping Mortehoe, Devon

Het wilde deel van North Morte Farm ligt in het duingebied direct aan de Atlantische Oceaan. Over uitzicht gesproken..!

Wilde camping direct aan de oceaan

North Morte Farm ligt op een kleine landtong in het noordwesten van Devon. In deze streek liggen twee voor Engelsen belangrijke badplaatsen: Woolacombe ten zuiden van Mortehoe en Ilfracombe aan de noordkant. Dichtbij de kust zijn de wegen zo smal, dat je soms denkt: “verder komen we niet”… Toch even doorzetten, want de camping is de moeite waard om te proberen.

Op het eerste gezicht denk je in een traditioneel Engels vakantiepark aan te komen, met huisjes en stacaravans. Maar daarachter ligt het paradijs! Een golvend duingebied, waar je kunt gaan staan waar je wilt. Uitzicht op zee? Hier krijg je het cadeau. Striemende wind- en soms regenvlagen. Je ontkomt er niet altijd aan. Elektra? Nee hoor, niet op de wilde plaatsen. Maar het langste wandelpad van Engeland, het South West Coast Path, komt pal langs deze camping. En dus kan je wandelen tot je een ons weegt!

Met de camper door Zuid-Engeland, Camping North Morte Farm in Mortehoe, Noord-Devon
Op het South West Coast Path bij Mortehoe

Wij liepen eerst naar het lange goudgele strand van Woolacombe. Het is een puur Engelse badplaats, waar de geur van fish-and-chips over de boulevard waait. De wandel;ing is kort maar afwisselend. Heel anders wordt het wanneer je naar Ilfracombe wilt lopen. Deze badplaats is wat meer op niveau, maar het pad is dat zeker niet. Het gaat omhoog en omlaag dat het een lieve lust is. Sterke kuiten zijn gewenst! Ter geruststelling: ongeveer halverwege, bij Lee Bay, kan je een busje pakken naar Ilfracombe en vandaar met een andere lijndienst weer terug naar Mortehoe.

Links: lopen over het South West Coast Path vanaf Camping North Morte Farm, Mortehoe

1 reactie

  • Beste Mike en Loes,

    Wij gingen niet met een camper maar met een tent. Wij hebben toch veel aan jullie gids gehad. Vele suggesties hebben we opgevolgd. We hebben gedeeltes van het South West Coastpad gelopen en vele kleine haventjes bezocht, alsook Tate Galery, Roosemoor Garden en in Porthcurno het Minack Theater. Een hoogtepunt vonden we ook de wandeling van Clovelly naar Hartland Quai. Bedankt voor alle tips. Omdat Langstone Manor in Moortown bij Tavistock vol was belandden we op Harford Bridge Holiday Park. Ik vond deze camping qua terrein, plekken en aanrijroute beter en mooier.

    Op de terugweg gingen we langs Stonehenge, maar het bezoek aan het Royal Pavilion in Brighton maakte op ons veel meer indruk.
    Hartelijke groeten,
    Bep

Laat ook een reactie achter

Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie van uw reactie.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.