Camping Fontemaggio

Receptie Camping Fontemaggio, Assisi, Italië

Receptie en restaurant van Fontemaggio zijn ondergebracht in een klassiek landhuis in Italiaanse stijl

Een natuurlijke camping aan de rand van Assisi

Camping Fontemaggio hadden we niet in gidsen of overzichten gevonden, maar ontdekten we omdat een Nederlandse camperaar ons erover vertelde. 

Ruim 50 jaar geleden werd de camping gesticht door grootmoeder Rambotti, die tijdens ons bezoek nog altijd zelf in de keuken van het restaurant stond. De huidige mevrouw Rambotti, die ons rondleidde, is de kleindochter. Zij was bezig de camping wat te moderniseren, maar met behoud van het natuurlijke karakter van het terrein. Intussen is het sanitair sterk verbeterd, zoals wij vernamen.
Het sterkste punt vonden wij het natuurlijke karakter van het terrein, met schaduwplekken op wat kaalgereden gras, onder de bomen. Dat klinkt misschien niet goed, maar de plekken zijn stevig, niet altijd even recht, maar zeker comfortabel. Sommige plekken hebben een fantastisch uitzicht over de hellingen van de Monte Subasio.

Op loopafstand van Assisi

Via een pad van ongeveer 800 meter lang loop je langs de berghelling naar Assisi. Je komt binnen aan de zuidoostkant van de stad, nog wel een eindje verwijderd van het hoogtepunt van Assisi: de basiliek van Sint Franciscus. We hebben dit niet zelf gelopen, maar van diverse kampeerders verzekerden ons dat het goed te doen is.
Tenslotte een tweede reden om voor Formaggio te kiezen: het restaurant La Stalla. Traditionele keuken waar veel bewoners uit de omgeving regelmatig eten. Een betere aanbeveling kan je niet krijgen.

Camping Fontemaggio, natuurlijke plaatsen in de schaduw

Natuurlijke plekken in een prachtige omgeving langs de hellingen van de Monte Subasio

In de reisgids ‘Met de camper door Italië’ lees je meer over Assisi.

Laat ook een reactie achter

Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie van uw reactie.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.