Camperplaats in Montepulciano

Uitzicht over de Toscaanse heuvels en een lift omhoog!

Wat wil je nog meer dan een groot parkeerterrein onder een Toscaanse wijnstad, een magnifiek uitzicht tussen de parasoldennen door en een lift omhoog naar het centrum van die middeleeuwse stad?

In Montepulciano wordt de camperaar op zijn wenken bediend. Voor €10 een hele dag parkeren en een nacht slapen is voor Toscaanse begrippen niet duur. OK, er is geen stroom, de putten voor afvalwater en chemisch toilet zijn wat primitief en de waterslang ligt ergens op de grond zodat je je afvraagt of dat wel zuivere koffie is… Maar dat uitzicht, die stilte ’s avonds en vooral die lift vlakbij naar de stad, die boven op een rots ligt, die maken alles goed, vinden wij.

Camperplaats in Montepulciano, Toscane. Italië

Het mooiste café van Toscane: Poliziano in Montepulciano

Caffe Poliziano in Montepulciano

Op donderdag is er markt!

Als je woensdag aan het einde van de middag aankomt, kan je er niet overnachten. Je wordt dan verwezen naar een ruw terrein een niveau lager. Daar kan je gratis staan tot de volgende middag. Vanaf 14 uur kan je op het grote parkeerterrein terecht. De marktkooplui hebben dan hun boeltje gepakt.
Als je slim bent heb je intussen lekker ingekocht. Verse groenten en vers fruit en bijvoorbeeld een paar mooie eendenpoten of het heerlijke borststuk van de eend. Wij moesten even puzzelen welk beest de marktkoopman precies bedoelde met ‘anatra’, maar hij legde geduldig uit dat het wilde eend was. En zo zaten we ’s avonds heerlijk op onze kampeerstoelen (oehhh… campinggedrag) aan de gebraden eendenborst met een mooi glas Toscaanse wijn.

Het mooiste café van Toscane

Tijdens de bezichtiging van Montepulciano kan je een lekkere kop koffie drinken in een etablissement, dat naar ons idee het predikaat ‘Mooiste café van Toscane’ verdient: Caffe Poliziano. Natuurlijk hebben we niet alle cafés van Toscane gezien, maar mooier dan deze kwamen we niet tegen. Poliziano was een vijftiende-eeuwse dichter aan het hof van Lorenzo ‘Il Magnifico’ de Medici, vooral bekend als patroon van o.a. Leonardo da Vici, Donatello, Boticelli en Michelangelo. Vanaf het terras van Poliziano kijk je heel mooi uit over het Toscaanse landschap.

Uitzicht vanaf Montepulciano over het Toscaanse landschap

Uitzicht over het Toscaanse landschap vanaf Montepulciano

In de reisgids ‘Met de camper door Italië’ lees je meer over Montepulciano