Portugal: camperplaats Espichel

Aan de rand van een loodrechte klif staat het eerste pelgrimskapelletje van Cabo Espichel. Het lijkt op een mini-moskee… Een lang wandelpad loopt van hier naar de vuurtoren.

Op Cabo Espichel, ten zuiden van Lissabon, vonden we een heerlijk ruige camperplaats. Een Mooie locatie bij een vervallen klooster en een vuurtoren. De kaap is indrukwekkend.

Komend vanaf Lissabon ga je de beroemde ‘brug van 25 april’ over en rijd je recht naar het zuiden. Aan de zuidkant van het schiereiland van Setubal ligt het natuurpark Arrábida en iets verder door kom je in de badplaats Sesimbra. Hier ligt een prachtig wit zandstrand. Rijdend naar het westen kom je uiteindelijk op de kaap van Espichel uit. Het parkeerterrein is een grote geelbruine zandvlakte met kuilen en gaten, maar met wat beleid kan je de camper mooi langs de kant neerzetten.

Pelgrimskapel op Cabo Espichel, Portugal

Superstil en aardedonker

We zien op het parkeerterrein hier en daar glas liggen. Wordt hier ingebroken? Omdat er meerdere campers staan durven we de gok te nemen. Het is een mooie plek met uitzicht op op zee en we hebben een prachtige zonsondergang en zonsopkomst! Als het hier stormt kan je je lol op!
Er is wat verlichting aan de kant van het klooster. ’s Nachts is het hier super stil en aardedonker. We zien een geweldige sterrenhemel. Overdag is er een cafeetje bij het klooster met een toilet. We zouden hier niet alleen gaan staan.

Camperplaats Cabo Espichel, Portugal

In de reisgids ‘Met de camper door Portugal’ lees je over Cabo Espichel

Laat ook een reactie achter

Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie van uw reactie.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.