Updates Spanje

CP Citystop Barcelona gesloten

Pagina 118

Van Henk en Joke, momenteel (februari 2019) onderweg met de routegids van Spanje, kregen we bericht dat de camperplek CP Citystop Barcelona is opgeheven (begin februari 2019). Het is niet bekend of er een vervolg komt.

Camping Osuna, Madrid
Camping Osuna, Madrid, Spanje

Foto’s: stadscamping Osuna, Madrid

Stadscamping Madrid

Juni 2016

Van Trudy Wehrmeijer uit Hendrik-Ido-Ambacht ontvingen we een aardig commentaar op onze Spanje-gids en een verwijzing naar haar weblog ‘Slakken Op Reis’. Scrollend door dat weblog komen we een verwijzing tegen naar stadscamping Osuna in Madrid, met een metrohalte naar het centrum op 8 minuten lopen. Deze camping is vermeld in Campercontact onder code 12785. Een mooie aanvulling.

Trudy en haar man volgen voor een groot deel onze route, maar kiezen ook hun eigen wegen en paden. Goed voorbereid via websites en reisgidsen maken ze mooie reizen binnen Europa. Zeer de moeite waard om te volgen.

Slakken Op Reis, weblog

Casa Ton Y Mar, Spanje

Foto: Minicamping Casa Ton Y Mar, Elche

Minicamping bij Elche (Elx)

Pagina 61

Van Mariëtte Huijskes ontvingen we een berichtje op onze facebookpagina dat zij met haar man een minicamping heeft geopend bij Aspe/Alicante, op 15 minuten rijden van de Middellandse Zee.
Casa Ton Y Mar is nog in ontwikkeling en daarom gelden voorlopig speciale kortingprijzen bij verblijf van minimaal een week. Basisprijs buiten het seizoen is € 12 tot € 15 voor een camper met max. 4 personen.
GPS: 38.35247, -0.74972

Meer informatie op de website van Casa Ton Y Mar

Calatrava-la-Nueva, Spanje

Pagina 34

In onze gids Met de Camper door Spanje noemen we tussen Toledo en Córdoba een mogelijk uitstapje naar deze prachtige kloosterburcht op een heuveltop. We vermeldden er echter niet bij of je er met een grotere camper kunt komen en of er voldoende parkeerruimte is. Een klant uit Prinsenbeek meldde ons dat het weggetje naar de top er niet uitnodigend uitzag en dat verdere informatie ter plaatse ontbrak.

Als je het weggetje ziet, kunnen we ons goed voorstellen dat je het met een grote camper niet aandurft om dit klinkerweggetje op te rijden. Toch kan het, want grote Touringcars doen het bijna dagelijks. Boven is een ruime parkeerplaats. Kijk eventueel op Google Streetview om de situatie voor jezelf in te schatten.

Paar leuke aanvullingen van Marja

November 2019

Wij zijn in oktober en november aan de oostkust van Spanje geweest en hebben nog een paar leuke aanvulling op jullie gids.

  • Bij Figueres hebben we een rondje door het achterland gemaakt langs de middeleeuwse bergdorpjes Besalu, waar je aan de voet van het dorp, achter de gewone parkeerplaats op een grasveld kunt overnachten en Rupit. Een camperplek met prachtig uitzicht vind je in Tavertet. Ook het klooster van
  • Montserrat is zeker een bezoek waard.
  • Ten zuiden van Barcelona is Siurana leuk om te bezoeken, het is gelegen op een steile rotswand, voor mensen zonder hoogtevrees is er een prachtige wandeling.
  • Ter hoogte van Castello kun je in het binnenland een prachtige route fietsen: de Via Verde de Ojos Negros, ju kunt met de fiets op de trein en dan “naar beneden” fietsen.
  • Valencia hebben we bezocht vanuit camping Devesa Gardens, ca 20 km ten zuiden van Valencia, gelegen in een mooi natuurgebied. Er loopt een fietspad door het duingebied naar Valencia.

We gaan jullie gids zeker weer gebruiken als we naar Andalusië gaan.

Els Quatre Gats

Restaurant Els Quatre Gats hangt vol geschonken kunstwerken. Hier een leuk schilderij van de kunstenaars Ramon Casas en Pere Romeu op een tandem. (Foto Wikimedia Commons)

Els Quatre Gats in Barcelona

November 2021

Van Marijke Waalkens kregen we een opmerking dat we in Barcelona een bijzonder restaurant niet hebben vermeld.
Het gaat om ‘Els quatre Gats’, in de Carrer de Montsió 3, GPS 41.385748, 2.173590.
‘Het is beroemd, kunstenaars kwamen daar en lieten werken achter. Picasso tekende de menukaart. Je kunt er ook een drankje of thee koffie drinken en het interieur bewonderen. Ligt niet ver van de Rambla af,’ aldus Marijke.

Een bijzonder naamschild op de deur meldt: 4 Cats. En op Wikipedia lezen we dat de uitdrukking ‘quatre gats’ in het Catalaans wordt gebruikt voor iemand die nogal apart is, een beetje gek…

Bekijk de routegids Spanje