Updates Portugal

Kerk Lamego, Portugal

Voor Portugal hebben we één aanvulling ontvangen. Heb je opmerkingen, aanvullingen e.d. over deze reisgids, stuur dan svp je commentaar via het contactformulier.

Net terug van een rondreis door Portugal aan de hand van uw boek

April 2024

Een tip die misschien wel nuttig is voor toekomstige reizigers: de taximarkt in Portugal is geheel geliberaliseerd. Met 2 apps, Bolt en Uber (identiek in werking), is het spotgoedkoop om je met de taxi te verplaatsen (zonder contant geld). Om een idee te geven, van de camping in Coimbra naar het centrum kost een buskaartje 2 Euro p.p., met 2 personen in een taxi kost het € 3,40 …

Ander voorbeeld: taxi van Camping Vila Cha naar de Metro in de ochtend € 3,50 Euro, in de avond terug € 3,50. Van Camping Braga naar Bom Jesus € 4,55.
Het is handig om beide apps (Bolt en Uber) naast elkaar te hebben, want het viel ons op dat in de ene regio Bolt de overhand had, terwijl Uber dat weer in andere had.

We hebben veel plezier beleefd aan uw boek!

Casper van Kempen

.

1 reactie

  • Sinds januari 2021 is de wetgeving in Portugal veranderd t.a.v vrij kamperen!! Dat is ten strengste verboden en er wordt strenger opgetreden met fikse boetes!

    Commentaar CamperRoutes: Met de wetgeving van 2021 zijn de mogelijkheden van vrij kamperen juist verruimd voor campers. Het mag NIET op plekken waar een verbodsbord staat en in Natura-2000 gebieden. Verder mag je niet overnachten op de openbare weg, maar wel op parkeerterreinen waar geen verbodsbord staat. De verwarring is kennelijk ontstaan door de regel dat je in Portugal NERGENS meer IN EEN TENT vrij mag kamperen. Dat heeft ongetwijfeld te maken met brandgevaar.
    {Google op ‘vrij kamperen in Portugal’ en je vindt tamelijk eensluidende informatie, vooral op sites waar officiële bronnen woprden geciteerd.}