Camping Il Falcone, Umbrië

Wegdromen onder de olijfbomen

Het dorpje Civitella del Lago ligt bijna aan de zuidgrens van Umbrië. De Tiber kronkelt door het dal, vormt enkele kleine stuwmeren en slingert verder naar het zuiden, via Terni naar Rome. Vlak bij het dorp op de heuveltop ligt camping Il Falcone. Een oase van rust onder de olijfbomen.
De beheerder verkoopt in zijn kleine winkel plaatselijk geteelde groenten, zijn eigen olijfolie en wijn van de buurman. Vanaf de bovenrand van de camping kijk je over het hele dal heen en in de verte zie je het rotsplateau waarop Orvieto ligt. In die plaats staat een van de rijkst versierde gotische kathedralen van Italië.

Camping Il Falcone, Civitella del Lago

Op camping Il Falcone sta je onder de olijfbomen

Vanaf de camping wandelen we naar het dorp. Langs de rand van de heuvel kijken we op het stuwmeer, het Lago di Corbara. De natuur is hier nog ongetemd. Veel wilde bloemen in de bermen, dus het zoemt overal dat het een lieve lust is.
Een opmerkelijk feit: dit kleine dorp heeft een restaurant waar een chef met Michelin sterren de scepter zwaait. Paolo Trippini geeft in zijn restaurant zelfs cursussen. Recent opende hij een nieuw restaurant in Orvieto.

De camping heeft niet veel sterren nodig. Het sanitair is in orde, je kunt prima douchen, en het is er schoon. Maar het is er vooral sreen rustig en sfeervol. Wij waren redelijk vermoeid van drie dagen Rome, dus deze pleisterplaats was voor een dag of twee zeer welkom.

Laat ook een reactie achter

Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie van uw reactie.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.