Reviews Met de camper door Spanje

Aanvulling: Setenil de Las Bodegas

Oktober 2023

We hebben jullie boekje “Met de Camper door Spanje” weer veel gebruikt!
Echt handig en leuk. We hebben een aanvulling voor het boekje, de plaats Setenil de Las Bodegas (Zuid-Spanje, ca. 20 km boven Ronda, red.). Dit is echt een kei mooie plaats met een super camping dichtbij.

Dick & Simone

 

‘Leuke aanvullingen’

November 2019

Wij zijn in oktober en november aan de oostkust van Spanje geweest en hebben nog een paar leuke aanvulling op jullie gids.

  • Bij Figueres hebben we een rondje door het achterland gemaakt langs de middeleeuwse bergdorpjes Besalu, waar je aan de voet van het dorp, achter de gewone parkeerplaats op een grasveld kunt overnachten en Rupit. Een camperplek met prachtig uitzicht vind je in Tavertet. Ook het klooster van
  • Montserrat is zeker een bezoek waard.
  • Ten zuiden van Barcelona is Siurana leuk om te bezoeken, het is gelegen op een steile rotswand, voor mensen zonder hoogtevrees is er een prachtige wandeling.
  • Ter hoogte van Castello kun je in het binnenland een prachtige route fietsen: de Via Verde de Ojos Negros, ju kunt met de fiets op de trein en dan “naar beneden” fietsen.
  • Valencia hebben we bezocht vanuit camping Devesa Gardens, ca 20 km ten zuiden van Valencia, gelegen in een mooi natuurgebied. Er loopt een fietspad door het duingebied naar Valencia.

We gaan jullie gids zeker weer gebruiken als we naar Andalusie gaan.

Marja

‘Op zoek naar een goede kaart en viel ons oog op jullie boek’

September 2019

Momenteel maken we een reis door Spanje met onze camper; via de oostkust naar Andalusië en door het binnenland terug.
Ter voorbereiding op deze trip waren we op zoek naar een goede kaart en viel ons oog op jullie boek welke we aangeschaft hebben. Want een groot deel van ons idee kwam overeen met jullie reis.
Graag willen we jullie een dik compliment geven. We hebben heel veel aan jullie boek gehad; veel tips opgehaald van interessante plaatsen, bezienswaardigheden en overnachtingen.
We zijn nu 3 weken onderweg en hebben nog 1 week te gaan. Dus lang niet alles kunnen zien, maar tot nu toe al een geweldige reis gemaakt.

Voor onze volgende trip gaan we zeker kijken naar jullie eerder uitgebrachte boeken!

Hartelijk dank en vriendelijke groet,
Huub en Liesbeth
Oss

Spannende en mooie wandelroute: Caminito del Rey

Februari 2019

Momenteel (februari 2019, red.) zijn wij bezig met de camperroute door Spanje. Na de costa’s zijn we nu bezig met ‘het mooiste van Andalusië’. Even een aanvulling, de camperplek CP Citystop Barcelona (pagina 118 van de routegids) was, toen wij aankwamen, de dag daarvoor opgeheven, de beheerder stopt ermee. We weten niet of er vervolg komt, wij hadden de indruk van niet.

En wat wij extra gedaan hebben na Ronda is volgens ons het vermelden waard. De wandelroute ‘Caminito del Rey’. Afstand was ongeveer in totaal 8 km. Wij stonden op de camping Parque de Ardales en zijn met de fiets naar de parkeerplaats bij de tunnel gefietst waar de wandeling begint naar de ticket verkoop. De kosten waren €10 p.p., per bus terug was nog geen €2 p.p. Het was een mooie ervaring in een woest natuurgebied over een spannend en mooi wandeltraject ook wel Koningspad genoemd.

Wij staan nu op camping Playa las Dunas die helemaal vol staat dus ergggg druk. Wij gaan maandag met het bootje naar Cadiz en vervolgen dan de reis. Wij doen aansluitend grotendeels de camperroute door Portugal wat dan het 5e boek van jullie gaat worden.

Wij zijn erg blij met jullie boeken en genieten er met volle teugen van en kijken uit naar de volgende uitgave.

Henk & Joke

Smurfendorp

Februari 2019

Wij zijn op camperreis door Spanje en we hebben veel aan het boekje met de camper door Spanje, we rijden route 2 langs de Spaanse oostkust en de witte dorpen route schitterend!
Alleen de weg van Cabo de Cata naar Motril vond ik niet mooi, alles plastic plastic en plastic, links en rechts erg jammer.
Na de witte dorpen route zijn we via Juzcar naar de kust gereden. Het leuke van Juzcar is dat het allemaal blauwe huisjes zijn in plaats van wit, het is net een smurfendorp, heel leuk. Dat wilde ik even vermelden.

Met vriendelijke groet, Gerard

‘Boordevol goede informatie’

Februari 2019

Hele leuke boekjes boordevol goede informatie, volgend jaar willen we naar Schotland dus deze nieuwe reisgids komt bovenop mijn verlangslijst, goed werk.

Anna

Inspirerende rondreis

Juni 2016

We zijn terug van een mooie en inspirerende rondreis door Spanje. Leidraad daarbij was uw boekje Met de camper door Spanje. We waren van plan via Madrid zuidwaarts te gaan naar Cordoba, dan de route door Andalusië te doen en via de Costa Brava en Valencia terug te rijden. Door het weer hebben we na Madrid de route omgegooid en zijn we eerst naar Valencia gegaan. Het plezier was er niet minder om. We hebben veel aan uw route en tips gehad, al hebben we het her en der ook anders gedaan. Misschien vindt u ons reisverslag ook leuk, Slakken op reis.

Met vriendelijke groet, Trudy

Recensie van NBD Biblion

Onderstaand enkele quotes uit een recensie die is gemaakt door NBD Biblion, de organisatie die bibliotheken op basis van beknopte recensies informeert over nieuwe uitgaven, zodat zij deze kunnen opnemen in hun uitleencollectie.

‘Bij elke route worden de hoogtepunten uitgelicht en duidelijke kaarten gegeven, met keuze uit diverse campings en camperplaatsen.
‘Doordat de auteurs de routes ook daadwerkelijk hebben gevolgd, zijn de ervaringen en tijdsduur goed beschreven.’
‘Zeer aan te raden, zeker ook door de gegeven GPS-codes van de camperplaatsen.’