Wandelen over de neus van Normandië

In dit gebied heten de in zee stekende rotskapen allemaal ‘Pointe’ of ‘Nez’.

Wandeling bij Nez de Joburg, Normandië

Langs de westkust van de Cotentin

Even voorbij Cap de la Hague  wandelen we een stuk over de ‘neus’ van Normandië, over het langeafstandspad GR223, Tour du Cotentin. Het is maar liefst 436 km lang, maar dat is slechts bijzaak. Want het deel dat langs de noordwestkust van het schiereiland Cotentin loopt is verreweg het mooiste.

In dit gebied heten de in zee stekende rotskapen allemaal ‘Pointe’ of ‘Nez’. Een heet er zelfs Pointe du Nez, de punt van de neus. Wij liepen een stuk van het wandelpad tussen Pointe de la Hague en le Nez de Joburg. Het is het meest noordwestelijke deel van Normandië. Mijn oude lijfblad Op Pad van de ANWB schreef een verhaal over de GR223 en noemde dit deel ook het mooiste van de hele wandelroute.

Het brede strand bij Le Rozel is ook opgenomen in de GR223

Strand bij Le Rozel, Cotentin, Normandië

We parkeerden de camper bij de Auberge de la Grotte. Vandaar liepen we pal langs de kust naar het noorden, ca. 7,5 km lang naar het uitzichtpunt van Port de Goury. De terugweg liepen we kriskras over landelijke weggetjes en wandelpaden. Met een lokale bus kwamen we uiteindelijk weer dicht bij de parkeerplaats bij de Auberge de la Grotte uit. In dit sfeervolle etablissement dronken we bij het vuur van een open haard een warme chocolademelk (ja, ja) en namen er een lekker stuk appeltaart bij.
Voor meer info over de wandelroute kan je terecht op de website van Op Pad.

Terras van Auberge La Grotte bij Joburg

Op het terras van Auberge des Grottes kan je op een mooie dag het Kanaaleiland Alderney zien liggen