Camperplaats Saint-Pol-de-Léon

Fantastisch uitzicht vanaf de camperplaats over de baai van Carantec

Camperplaats in Bretagne met uitzicht over de baai van Carantec

Met je stoel naast de camper genieten van de ondergaande zon

Op een ruim parkeerterrein naast het dorp is direct aan zee een mooie camperplaats ingericht. Met een beetje geluk heb je een plaats direct bij de kademuur met riant uitzicht over de baai en met alleen een laag muurtje er tussenin. De ondergrond is verhard zand/grit. Met eb is het water ver weg maar met vloed staat het water hoog tegen de muur. Vanuit je luie stoel naast de camper kun je ondertussen genieten van de (ondergaande) zon. Er zijn ca. 20 plekken direct bij de kademuur.

Camperplaats aan de baai van St-Pol-de-Léon in Bretagne

Camping Ar Kléguer in St-Pol-de-Léon ligt op een heuveltop boven de baai

Camping Ar Kléguer

Wie liever op een camping staat kan terecht aan de andere kant van het stadje op camping Ar Kléguer. Wij hadden het geluk om een plaats op de heuvel te bemachtigen met prachtig uitzicht over de baai (we stonden 1 nacht op de camperplaats en een paar nachten op de camping). De camping heeft schitterend sanitair en er is zowel een buiten- als een overdekt binnenbad.

Ideale ligging om Saint-Pol-de-Léon en het nabij gelegen Roscoff te bezoeken

In Saint-Pol, dat te voet vanaf zowel de camperplaats als de camping te bereiken is, vind je gezellige winkelstraatjes. De stad is vooral bekend door zijn kerktorens en kapellen. Roscoff is een echte vissersplaats met een grote haven, bekend van de veerdiensten naar Engeland. Er loopt vanaf Saint-Pol een fietsroute naar Roscoff. Hier veel gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt eten of lunchen. Bijzonder is het museum van de Johnnies. Het vertelt een verhaal over jongemannen, die uien uit de streek per fiets huis aan huis verkochten in… Engeland!

In het museum Les Johnnies in Roscoff

In de reisgids ‘Met de camper door Frankrijk’ lees je meer over St-Pol-de-Léon en Roscoff

Laat ook een reactie achter

Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie van uw reactie.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.