Camperplaats bij Quiberon

Een camperplaats als een Frans dorp aan de Côte Sauvage

Op loopafstand van de mooie vissersplaats Quiberon ligt een camperplaats waar het de hele dag op z’n Frans gezellig is. Lekker weggestopt in de duinen, ’s avonds een mooie zonsondergang boven zee en ’s nachts alleen het gebulder van de golven. Dat slaapt heerlijk!

Als de automaat bij de ingang even hapert, zijn de Fransen er als de kippen bij om te helpen. Even een hartelijk woord prevelen in je beste Frans en je wordt meteen opgenomen in het gezellige dorpsleven van deze camperplaats. Wie zegt er eigenlijk nog dat Fransen niet aardig zijn?

Campers bij zonsondergang op camperplaats bij Quiberon

Voor deze menhir moet je iets meer toverdrank gedronken hebben…

Menhir aan Côte Sauvage, Quiberon, Bretagne

Als Asterix en Obelix aan de woeste kust

We hebben het gevoel dat we hier in het land van Asterix en Obelix zijn, in het laatste dorpje dat stand hield tegen het geweld van de drukke buitenwereld. Als we langs de woeste kust naar Quiberon wandelen, wordt dat gevoel nog versterkt door een paar menhirs die rechtop tussen de rotsen staan. De toverdrank in onze aderen  (zowel de witte als de rode) is al verdampt. We krijgen geen greintje beweging in die steenkolossen! Dan maar doorlopen naar het stadje en de vissershaven, waar vroeger de sardines in grote hoeveelheden werden aangevoerd. Langs de kleine boulevard eten we een lekker pannenkoekje met hartige vulling, een ‘galette’ met spek en ei. Een jonge vrouw aan een tafeltje naast ons, kiest voor een zoete ‘crêpe, met een ijscoup als een menhir na.

Krap naast elkaar

Het enige minpunt van deze camperplaats is dat je wel erg krap naast elkaar moet staan. Als je deur net open kan, sta je goed.
Er is ook geen elektra, maar daar kunnen we goed mee leven. De voorzieningen voor chemisch toilet en afvalwater zijn prima. Alleen voor water moet je extra betalen. De laatst bekende prijs per nacht is €7,55 (2019), dus alleszins redelijk voor zo’n mooie plek.

(GPS: 47.49170, 3.13956 of N 47°29’30”, W 3°08’22”)

Wandelen langs de Côte Sauvage bij Quiberon

Quiberon, Bretagne, wandelen langs de Côte Sauvage
Ijscoup als een menhir in Quiberon

IJscoup als een menhir in Quiberon

In de reisgids ‘Met de camper door Frankrijk, Normandië en Bretagne’ lees je meer over Quiiberon

Camperplaats Quiberon, avondzon