ANWB Camping Key Europe

De ANWB heeft de uitgifte van de Camping Card International (CCI) gestaakt en komt met een nieuwe kortingskaart: de Camping Key Europe kaart.

Alle abonnees op de CCI ontvingen de nieuwe kaart begin januari 2012. Of deze Camping Key Europe kaart de plaats zal innemen van de CCI is nog de vraag. De ANWB meldt dat ruim 2400 campings in heel Europa (32 landen) de kaart accepteren, hetzij als kortingskaart, of als vervanging van een legitiematiebewijs. Net als destijds op de CCI moet je op de achterkant van de kaart je paspoortnummer schrijven en de kaart ondertekenen. Campinghouders zouden dan de kaart als legitimatiebewijs moeten accepteren. De ANWB meldt het volgende op haar website: "In onder meer Italië, Spanje en Kroatië zijn campingeigenaren van overheidswege verplicht u naar uw paspoort of rijbewijs te vragen als aanvullende legitimatie. U hoeft uw paspoort echter niet meer af te geven bij de receptie." 
Of dat nu al werkt gaan we de komende weken testen in Frankrijk en Spanje. Op ons weblog houden we je op de hoogte.

ANWB kaart vs ACSI kaart
De Camping Key Europe kaart kost als jaarabonnement
€ 9,95. Daarbij is een WA verzekering inbegrepen voor het risico van letselschade aan derden op de kampeerterreinen (zoals dat ook bij de CCI het geval is). Hiermee onderscheidt de ANWB zich van de ACSI Camping Card, die uitsluitend als voordeelkaart wordt uitgegeven.
Sinds dit jaar is er de ACSI Club ID. Deze pas kost 4,95 en is gratis voor iedereen die een ACSI-product koopt. De pas geldt als vervangend identiteitsbewijs op 6700 camping in Europa. Daarnaast is de pashouder WA-verzekerd tijdens verblijf op een camping, 
Leden van de Nederlandse Kampeerautoclub ontvangen de gewone ACSI kaart gratis. Hij is namelijk onderdeel van de nieuwe ACSI/NKC Camperplaatsengids, die alle leden eind december ontvingen.

Wil je alles nog eens even op een rij zetten, ga dan naar de websites:
www.anwb.nl;  ACSI Camping Card ACSIclubID.nl; NKC.nl Nieuwsbericht.

26-01-2012
Vorige - Volgende
Twitter Facebook Mail