Van de Elzas tot de Middellandse Zee

De gids Wijnroute Elzas is is sinds eind 2015 opgenomen in de nieuwe routegids 'Met de Camper naar Zuid-Frankrijk'. Dit resulteerde in een prachtige lange route door het mooiste van de Elzas en de Jura en een spectaculair vervolg over de Route Napoléon, met een extra uitstapjes langs het Lac du Serre-Ponçon en de Gorges du Verdon.

Updates Wijnroute Elzas

Onderdeel van de gids: Met de Camper naar Zuid-Frankrijk

KLACHT OVER CAMPING LE SIGNAL IN NANTUA - FRANSE JURA

Een gebruiker meldt ons dat ze op deze camping in juli 2018 erg smerige toiletten aantrof. Ook de douches en de afwasruimte waren ronduit smerig. Jammer, want de locatie is heel leuk.

We wijzen erop dat het een incident kan zijn. Onze ervaringen (buiten het hoogseizoen) waren prima.
Misschien zijn er anderen die soortgelijke ervaringen hebben op Camping Le Signal. Zo ja, dan horen we dat graag, zodat we andere gebruikers van onze gids ierover kunnen informeren.

NIEUWE EIGENAARS CAMPING TURCKHEIM
De op pagina 36 vermelde camping in Türckheim heeft een nieuwe naam en nieuwe eigenaars.
De camping heet nu Le Médiéval en de eigenaars zijn Nederlanders, een bijzonder vriendelijk en behulpzaam echtpaar, volgens Richard en Ella uit Barneveld die ons dit meldden. 

Het sanitairgebouw is nieuw, verwarmd en zeer schoon. De elektra-aansluitingen zijn 16 ampère zwaar. Dus ook geschikt voor koudere dagen. De camping is het hele jaar geopend, behalve met Kerstmis, maar in 2014 blijft men ook met de Kerstdagen (als proef) open.
In het laagseizoen geldt het ACSI-tarief.

CAMPING BIJ DAMBACH-LA-VILLE GESLOTEN

Onze klant A.Varga uit Wervershoof meldde ons op 12 juli 2016:

"Wij hebben net de wijnroute Elzas gereden en enorm genoten. Prima boekje en beschrijving maar we willen opmerken dat de camping municipal in Dambach-la-Ville gesloten is."

Uiteraard hebben we dit nagetrokken en moeten concluderen dat de camping waarschijnlijk wegens modernisering tijdelijk gesloten is. We bezochten deze camping in juni 2015 en schreven al in onze routegids dat het sanitair oud was, maar overigens wel goed functioneerde. Op Campercontact lezen we (in de laatst geplaatste) recensie van 13 september 2015 dat de camping waarschijnlijk dicht gaat voor groot onderhoud. We hebben hiervan geen bevestiging kunnen krijgen, maar houden het in de gaten. Meer nieuws van camperaars is welkom!

1 augustus 2017 - Camping de l'Ours Dambach-la-Ville definitief gesloten

Op 31 juli 2017 ontvingen we een bericht van Bert de Vilder, dat ook hij voor een gesloten poort stond en dat de camping er niet uitzag alsof hij weer open zou gaan.
Eerder dit jaar vonden we een melding op een website dat de camping zou worden gerenoveerd. Helaas lijkt het nu over en sluiten. Wij gaan ervan uit dat de camping definitief is gesloten.
Hij wordt nog wel op diverse campingwebsites en in Franse adressenregisters vermeld. Alleen de website www.allecampingsinfrankrijk.nl vermeldt dat Camping L'Ours permanent gesloten is.

Twitter Facebook Mail