Routes naar en in het warme zuiden

Dwars door Spanje, of langs de Middellandse Zeekust

De toegangspoort vanaf Águilas naar Andalusië

Steeds meer avontuurlijke lieden met veel vrije tijd rijden met hun camper of caravan twee tot drie maanden langs de zonnige kusten van Spanje en Portugal. De afstand speelt nauwelijks meer een rol. Terwijl de één zo snel mogelijk in Zuid-Spanje wil zijn, rijdt de ander relaxed in 10 dagen naar de zon. 

In Spanje zijn twee routes favoriet:

 • de snelle route naar het zuidwesten, Cordoba en Sevilla, via Burgos en Salamanca. Dat betekent veel rijden over de autoweg, waarop je voor het grootste deel geen tol hoeft te betalen;
 • of de echte vakantieroute langs de kusten van de Middellandse Zee, via Barcelona en Valencia.

In de reisgids 'Met de Camper naar Spanje' voegt CamperRoutes.nl daar een wat meer avontuurlijke route aan toe:

 • een reis die begint in Baskenland, met de verrassend mooie stad San Sebastian en het Guggenheim Museum in Bilbao als beginpunten. Die reis gaat in een ruime week verder naar Madrid, Toledo en Cordoba. Cultuur en historie wordt tijdens de reis afgewisseld door onbedorven natuur in o.a. de Sierra de Urbion en de Sierra de Guadarrama, waar beren en keizerarenden leven en de wandelmogelijkheden bijna onbeperkt zijn (als je de tijd ervoor neemt.) 

Van de twee meer bekende routes behandelt deze reisgids de kustroute langs de Middellandse Zee. In Barcelona worden, naast de grote attracties (o.a. Gaudi en Miro) een aantal verrassende nieuwe bestemmingen onthuld. Dè ontdekking van deze reis is Valencia. Hoewel de sinaasappels binnen en buiten de stad nog altijd opvallend aanwezig zijn, is het tegenwoordig vooral de stad van de nieuwe architectuur dank zij Calatrava. Een omweg waard!

Deze nieuwe gids bevat verder een bijgewerkte versie van 'Fascinerend Andalusië'.

Met de Camper door Spanje

3 bijzondere routes

In de tweede en derde druk van de succesvolle Spaanse routegidsen hebben we `Twee routes naar het warme zuiden´ en ´Fascinerend Andalusië´ gecombineerd tot één dikke CamperRoutegids van 144 pagina´s. Alle informatie is up-to-date gebracht en waar mogelijk uitgebreid. Bovendien zijn 20 camperplaatsen toegevoegd. En tenslotte is een aantal suggesties toegevoegd voor zeer gevarieerde routes door Frankrijk naar Spanje. In de derde druk zijn de overzichtskaarten op de uitklapbare flaps van het omslag geplaatst voor meer gebruiksgemak.

Met de Camper door Spanje is samengesteld uit drie bijzondere routes

 1. Van San Sebastian via Madrid en Toledo naar Córdoba
  dwars door de binnenlanden van Spanje circa 1.200 km, reistijd 1 tot 2 weken
 2. Van Cadaquès via Barcelona en València naar Águilas op de grens van Andalusië
  langs de oostkust circa 1.000 km, reistijd 1 tot 2 weken
 3. Dwars door Andalusië, o.a. via Granada, Ronda, Sevilla en Córdoba
  Een fascinerende route van ca. 1500 km, reistijd ca. 4 tot 6 weken

Tussenstops in bruisende steden
Als tussenstops op de routes kozen we voor grote steden die interessant genoeg zijn voor een bezoek van twee tot drie dagen. In de eerste plaats de wereldsteden Madrid en Barcelona. Ze zijn groot en indrukwekkend en er is vreselijk veel te zien en te doen. In Europa staan ze in hetzelfde rijtje als Parijs, Londen, Berlijn en Rome: je moet er een keer geweest zijn...

Toledo en Valencia zijn wat minder vanzelfsprekend. Maar daarom niet minder interessant. Toledo mag je met recht het historische hart van Spanje noemen, met z'n geschiedenis waarin Moren en Katholieke koningen de hoofdrol spelen. Een indrukwekkend monument van een stad.
Valencia bleef heel lang de 'sinaasappelstad' uit onze lesboekjes. Tot einde jaren negentig, toen de haven werd gerenoveerd, de stranden internationale allure kregen en vooral sinds architect Santiago Calatrava zijn Stad van Kunsten en Wetenschappen mocht bouwen aan het einde van de 'Groene Rivier'. Laatstgenoemde is een stadspark in de bedding van de omgeleide rivier de Turia, de bruisende groene long van Valencia.

De steden van Andalusië zijn een klasse apart:
Granada heeft het Alhambra, een bezienswaardigheid van wereldformaat en een prachtig stadscentrum.
Sevilla is een moderne trendy metropool met een klein bruisend stadshart, de grootste kathedraal van Spanje en de 'Tuinen van het Alcázar.
Córdoba kan bogen op het meest intrigerende monument uit de historie van de Moren en de katholieke kerk, de Mezquita. Een enorme moskee met een kathedraal erin!
Tussen al dat moois ligt dan ook nog Ronda, de 'gespleten' stad aan weerszijden van een enorme kloof. De grootste attractie is de ligging in een van de mooiste berglandschappen van Spanje.
Een tenslotte: aan weerszijden liggen bijzondere natuurgebieden: Cabo de Gata in het Oosten en Coto Doñana in het westen.

Kamperen rond grote steden
Belangrijk voor een bezoek aan een grote stad is dat je een betrouwbare plek hebt om je camper voor een paar dagen te parkeren. De caravanner is hier in het voordeel, omdat je een personenauto altijd ergens in een parkeergarage kunt stallen. Een betrouwbare plek vinden met de camper in een grote stad is wat moeilijker. 

In onze beschrijvingen besteden we daarom extra aandacht aan de kampeerplaatsen rond Madrid, Toledo, Barcelona en Valencia en we geven aan waar je handig van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Verder bieden de gidsen zoals gebruikelijk veel informatie over verkeer, bezienswaardigheden, goede kaarten en gidsen en eten en drinken.

De routegids 'Met de Camper door Spanje' telt 144 bladzijden, inclusief informatie over 40 campings en camperplaatsen.
---
Deze routegids is te bestellen via de bestelknop in de rechterkolom.

TOEZENDING BUITEN NEDERLAND

Helaas is het verzendtarief buiten Nederland erg hoog. Een zending buiten Nederland moeten wij frankeren met maar liefst € 8,59. Bestelt u vanuit België dan is het aanzienlijk voordeliger om onze routegids in een boekhandel in België te bestellen, biijvoorbeeld via de Standaard Boekhandel.

Wilt u toch via onze website bestellen dan zijn we helaas genoodzaakt de hoge extra verzendkosten in rekening te brengen. U betaalt dan voor deze routegids:
€ 14,95 + € 9,06 = € 24,01

---

BIBLIOTHEKEN
Ter informatie, een flink aantal bibliotheken hebben onze routegidsen opgenomen in hun uitleencollectie.

Recensie van NBD Biblion
Onderstaand enkele quotes uit een recensie die is gemaakt door NBD Biblion, de organisatie die bibliotheken op basis van beknopte recensies informeert over nieuwe uitgaven, zodat zij deze kunnen opnemen in hun uitleencollectie.

"Bij elke route worden de hoogtepunten uitgelicht en duidelijke kaarten gegeven, met keuze uit diverse campings en camperplaatsen."
"Doordat de auteurs de routes ook daadwerkelijk hebben gevolgd, zijn de ervaringen en tijdsduur goed beschreven."
"Zeer aan te raden, zeker ook door de gegeven GPS-codes van de camperplaatsen."

Drie routes € 14.95

'Twee Routes´ plus ´Fascinerend Andalusië´.

Met extra camperplaatsen!

U kunt de routegids direct bestellen via de knop BESTELLEN hieronder (voor 16 uur besteld is de volgende dag in huis). 

VOOR BELGIË:
Alle CamperRoutegidsen zijn ook verkrijgbaar in België. O.a. bij de Standaard Boekhandel online, maar ook bij alle andere boekhandels.

ISBN/EAN 978-94-91856-09-9 

Twitter Facebook Mail