Toscane en Umbrië - Plus Verona, Venetië en Rome

De mooiste steden en gebieden van Italië

Rijden in de Chiantistreek tussen Siena en Florence

Deze lange vakantieroute voor de camper begint in Verona en eindigt in Lucca. Onderweg doen we een aantal grote en kleinere steden van Italië aan en genieten we van onvergetelijke landschappen.

Verona en Venetië
Ze liggen vrij dicht bij elkaar in het noorden van Italië, maar zijn totaal verschillend van karakter. OP een camperreis door Italië mag je Verona niet overslaan. Het is een mooie stad met een zeer relaxed karakter, prachtige middeleeuwse gebouwen en een beroemde arena waar ‘zomers grote opera’s worden opgevoerd. Het is ook de stad van Romeo en Julia.

Venetië is één groot openluchtmuseum dat jaarlijks door vele miljoenen toeristen wordt bezocht. Maar het is er niet minder mooi om. De kanalen en lagunen lenen zich voor heerlijke boottochtjes, bijvoorbeeld naar het glaseiland Murano. Vanaf diverse campings is Venetië met snelle veerbootjes te bezoeken.

De Adriatische kust en de stadjes in de bergen
Vanuit Venetië is het vrij logisch om de kust te volgen naar San Marino en San Leo. Maar een echt mooie route is het niet. Liefhebbers van wielrennen mogen echter het bijzondere graf van Pantani in Cesenatico niet missen! Vanuit het charmante bergstadje San Leo rijden we naar Gubbio en Assisi in Umbrië. Vooral de laatste, met de beroemde fresco’s in de kerk van Sint Franciscus is een absolute must om te bezoeken.

Naar Rome en terug
De reis naar Rome via Spello en Spoleto is minder lang dan je zou verwachten. Bovendien zijn overal waar iets moois te zien is – en dat is veel plaatsen – wel een camperplaats te vinden voor een comfotabele overnachting.
In de ‘eeuwige stad’ Rome is zo veel te zien dat je er maanden kunt verblijven. In deze CamperRoutegids maken we selectie van de belangrijkste bezienswaardigheden, die je in drie tot vier dagen kunt doen en bekijken.

De Kathedralen van Toscane
Opvallend is dat we op deze reis een groot aantal werkelijk verbluffend mooie kathedralen zien. Die van Siena en Florence zijn misschien wel de mooiste, maar de kathedraal van Orvieto (nog net in Umbrië) mogen we ook niet uitvlakken. Pisa en Lucca dragen trouwens ook een heel mooi steentje bij. De kunstwerken binnen die kathedralen en in de doopkapellen behoren tot het mooiste wat er in de hele wereld is te vinden.

De wijnen van Montepulciano en Chianti
Tenslotte besteden we natuurlijk aandacht aan die heerlijke Italiaanse wijnen, die we in Montepulciano en in de Chiantistreek kunnen proeven (en eventueel kopen). Een heerlijke bijkomstigheid, nog afgezien van het Italiaanse eten, is dat die wijngebieden in Toscane van een grote landschappelijke schoonheid zijn. Het rijden én het eten en drinken is hier puur genot!

Met de Camper door Italië

Grand Tour naar Rome - Toscane & Umbrië

Deze routegids beschrijft een lange reis vanuit Noord-Italië naar Rome, met op de terugweg een unieke zigzagroute langs de mooiste steden en gebieden van Umbrië en Toscane.

Met de informatie in deze gids zijn meerdere mooie reizen door Italië te maken. Wie niet zoveel tijd heeft, maar wel Rome wil bereiken, kan een snelle route vanuit Rome terug nemen met louter hoogtepunten, via Orvieto, Siena en Florence. De lange zigzagroute door Umbrië en Toscane is zo gekozen dat de mooiste gebieden worden doorkruist, met stops in de middeleeuwse steden in Umbrië en de belangrijkste kunststeden van Toscane. De totale route is bijna 1400 km lang en kan in een rustig tempo in 4 tot 6 weken worden afgelegd.
Elk hoofdstuk in de gids wordt voorafgegaan door een overzicht van de route, met vermelding van de hoogtepunten onderweg en de overnachtingsmogelijkheden op camperplaatsen en campings.

De route bestaat uit vier delen:

 1. Van Verona, via Venetië en de Adriatische kust naar San Marino en San Leo.
  Een route van ca. 440 km, voor een reis van ongeveer 8 dagen.
 2. Reis naar Rome via de middeleeuwse stadjes van Umbrië.
  Een afstand van ca. 340 km, die in 8 dagen of minder kan worden afgelegd.
 3. Vanuit Rome via Orvieto door Umbrië, met een kort verbrlijf aan het Meer van Trasimeno. Daarna verder naar de wijnsteden Montepulciano en Montalcino in Toscane.
  Een route van ca. 330 km, die in 10 dagen een verrassend beeld van Umbrië geeft.
 4. De hoogtepunten van Toscane: Siena, Florence, Volterra, Pisa, Lucca en meerder mooie tussenstops.
  Een route van 280 km, waarvoor zeker 12 dagen moeten worden uitgetrokken om van de overweldigende schoonheid van de Toscaanse steden en het landschap te kunnen genieten.

Maatwerk voor een boeiende camperreis

CamperRoutes worden letterlijk vanuit de camper geschreven. De auteurs, Mike en Loes Bisschops, hebben als toeristische redacteuren met jarenlange ervaring een scherp oog voor de details die een reis interessant en aangenaam kunnen maken.
De routes worden met zorg voorbereid en onderweg fijn geslepen tot perfect passend maatwerk voor camperaars die veel willen zien en beleven.

Kenmerken van CamperRoutes

Alle CamperRoutegidsen zijn voorzien van:

 • Overzichtelijke routekaartjes
 • Beschrijvingen van camperplaatsen en campings
 • Praktische informatie voor onderweg, met aandacht voor eten en drinken
 • Adressen en openingstijden en prijsindicaties van beschreven bezienswaardigheden
 • GPS-codes van camperplaatsen en campings

Met de CAMPER door Italië telt 144 pagina’s met veel kleurenfoto’s en routekaartjes voor delen van de route.  Het uitklapbare omslag is voorzien van een handige overzichtskaart. 

--- 

Deze routegids is te bestellen via de bestelknop in de rechterkolom.

TOEZENDING BUITEN NEDERLAND

Helaas is het verzendtarief buiten Nederland erg hoog. Bestelt u vanuit België dan is het aanzienlijk voordeliger om onze routegids in een boekhandel in België te bestellen, bijvoorbeeld via de Standaard Boekhandel.

Wilt u toch via onze website bestellen dan zijn we helaas genoodzaakt de hoge extra verzendkosten in rekening te brengen. U betaalt dan voor deze routegids:
€ 16,95 + € 9,06 = € 26,01

Cover Italiëroutes 2016
Umbrië Toscane & Rome € 16.95

Grand Tour naar Rome, via Verona en Venetië: 780 km
Droomreis door Umbriè en Toscane: 610 km

U kunt de routegids direct bestellen via de knop BESTELLEN hieronder (voor 16 uur besteld is de volgende dag in huis). 

VOOR BELGIË:
Alle CamperRoutegidsen zijn ook verkrijgbaar in België. O.a. bij de Standaard Boekhandel online, maar ook bij alle andere boekhandels.

ISBN/EAN 978-94-91856-12-9

KustrouteBergrouteStedenrouteLandelijke route
Twitter Facebook Mail