Kustroute Normandië en Bretagne

1800 kilometer natuurspektakel

In Normandië en Bretagne is een enorme keuze aan campings en camperplaatsen. Dat maakt deze streek ideaal voor een Camperroute in Frankrijk. Camperplaatsen liggen vaak direct aan de kust, bij Normandische of Bretonse vissershavens, bij vuurtorens of dicht bij wandelpaden, die wandelingen direct langs prachtige baaien en over kliffen lopen. 

Vis en schaaldieren
Culinaire hoogtepunten zijn in Normandië en Bretagne volop te vinden. Overal langs de kust zijn restaurants, vaak met mooie terrassen, waar je de vis en de schaaldieren zo vers uit zee op je bord krijgt. In het noorden van Bretagne, rond Cancale, zijn volop oesters verkrijgbaar voor aangename prijzen. De 'creuse' oester van Cancale hoort bij de smakelijkste ter wereld, evenals de 'belon' oester, die in de baai van Cancale bijzonder goed gedijt.

Droog en zonnig
De vraag is ook van belang: 'hoe is het weer in dit deel van Frankrijk. In nde vakantie wil natuurlijk iedereen volop zon en zo weinig mogelijk regen. De gemiddelde temperaturen en het aantal zonuren liggen zeker hoger dan in Nederland. Maar een bui kan er altijd vallen. Gek genoeg iets vaker in het zuiden van Bretagne dan in het noorden, al zou je het andersom verwachten. Alles bij elkaar hebben beide regio's echter een bijzonder aangenaam vakantieklimaat. Niet te heet, niet te nat en met veel uren zon, iets meer in het voorjaar dan in het najaar.

Afstand vanaf Nederland
Gerekend vanaf Utrecht begint een vakantie in Normandië al na zo'n 450 kilometer. Een dagje rijden en je bent er. Het zuiden van Bretagne is verder weg dan je zou denken: de afstand van Utrecht naar Carnac is ruim 950 kilometer. Twee dagen rijden over de Autoroute en drie tot vier dagen over mooie wegen binnendoor. Daarmee moet je ook rekening houden als je deze route van noord naar zuid rijdt en dan snel naar huis wilt!  

Met de Camper door Frankrijk

Kustroute Normandië & Bretagne

*TOT 3 SEPTEMBER KUNT U DEZE GIDS BESTELLEN ZONDER VERZENDKOSTEN
(GELDT NIET VOOR TOEZENDING BUITEN NEDERLAND!)*

Grillige kustlijnen, azuurblauwe en turkooizen baaien, kleurrijke levendige vissers-haventjes. We krijgen er nooit genoeg van.  En we zijn niet de enigen. Daarom hebben we voor alle liefhebbers die met de camper (of de caravan) reizen, deze gids van Normandië en Bretagne gemaakt. Mooiere kusten, die relatief dicht bij Nederland liggen, zijn nauwelijks te vinden.

Deze gids bevat twee volledige vakantieroutes, elk van ongeveer 4 weken, die voor een langere reis aaneengesloten kunnen worden.

Omdat we ons vrij strikt beperkt hebben tot de kustplaatsen, kan elk stuk worden uitgebreid naar eigen idee met trips in het binnenland. Wie deze route in z’n geheel wil volgen, moet minimaal 6 weken, maar liever acht weken de tijd hebben.

INDELING IN 6 ETAPPES

1. De krijtrotsen langs het eerste deel van de Normandische kust. Verrassend genoeg de hoogste van Europa. Ze lenen zich voor het maken van mooie wandelingen. Daar besteden we in deze gids dan ook ruim aandacht aan.

2. De Côte Fleurie van Honfleur tot Cabourg en de Invasiestranden.
Het eerste deel is een vakantiekust met badplaatsen van oude glorie en mooie zandstranden. Deauville is hiervan de meest veelzijdige en dus de meest aantrekkelijke plaats.
De invasiestranden tussen Ouistreham en Pointe du Hoc bij Grandcamp-Massy getuigen nog altijd van de bloedige geschiedenis van de geallieerde invasie. In een speciaal katern van 20 pagina’s hebben we de tien belangrijkste locaties, plus het grote WO-II Memorial in Caen, samengevat. Wij waren er 70 jaar na D-Day en liepen bijna dagelijks met een brok in de keel door musea en over gedenkplaatsen.3. Rond de Noordwestelijke punt van Normandië, van Barfleur naar Mont-Saint-Michel. Afgezien van de grote havenstad Cherbourg, is hier vooral de natuur aan zet. Het is een mooi gebied om lange (strand) wandelingen te maken en heerlijk schelp-dieren of kreeft te eten bij haventjes als die van Carteret.

4. De Noordkust van Bretagne van Cancale tot Roscoff. Deze naar Engeland gerichte kust kende een woelige historie. Dus zijn er veel forten en versterkte steden, zoals Saint-Malo. Diep ingesneden baaien en riviermondingen, ruige rotskusten. Voor ons de mooiste van Frankrijk! Hier moesten we scherp kiezen, want voordat je het weet ben je drie weken verder...

5. De Westelijke doorsteek met bijzondere cultuur in het binnenland (o.a. de parochie-erven) en de verst in zee stekende rotskapen, Pointe du Van en Pointe du Raz. En als eindpunt een van de grootste vissershavens van Frankrijk, Le Guilvinec.

6. De lieflijke Zuidkust van Bretagne, met bekende badplaatsen als Concarneau en Quiberon. En natuurlijk de 3000 prehistorische menhirs van Carnac.

In alle gebieden besteden we aandacht aan cultuur en geschiedenis en natuurlijk aan lekker eten. Wat dat laatste betreft: vis, kreeft en oesters komen nergens verser op je bord dan hier. Genieten dus!

De routegids 'Met de Camper door Frankrijk, Kustroute Normandië & Bretagne' telt 200 bladzijden, inclusief informatie over 46 campings en camperplaatsen. 

--- 

Deze routegids is te bestellen via de bestelknop in de rechterkolom.
 

TOEZENDING BUITEN NEDERLAND

Helaas is het verzendtarief buiten Nederland erg hoog. Een zending buiten Nederland moeten wij frankeren met maar liefst € 9,06. Bestelt u vanuit België dan is het aanzienlijk voordeliger om onze routegids in een boekhandel in België te bestellen, biijvoorbeeld via de Standaard Boekhandel.

Wilt u toch via onze website bestellen dan zijn we helaas genoodzaakt de hoge extra verzendkosten in rekening te brengen. U betaalt dan voor deze routegids:
€ 18,95 + € 9,06 = € 28,01

---

BIBLIOTHEKEN
Ter informatie, een flink aantal bibliotheken hebben onze routegidsen opgenomen in hun uitleencollectie.

Recensie van NBD Biblion
Onderstaand enkele quotes uit een recensie die is gemaakt door NBD Biblion, de organisatie die bibliotheken op basis van beknopte recensies informeert over nieuwe uitgaven, zodat zij deze kunnen opnemen in hun uitleencollectie.

" De etappes zijn voorzien van een beknopte routebeschrijving, een overzichtskaartje, coördinaten van camperplaatsen en campings, een opsomming van de hoogtepunten en ten slotte de reiservaringen van de auteurs: vlot en enthousiast, en tegelijkertijd zorgvuldig en gedetailleerd beschreven, met fraaie foto’s en interessante kaderteksten erbij."
"Uitstekende, zeer goed verzorgde gids voor een selectie doelgroep: camperaars."

 

 

Mooie kustroute € 18.95

Normandië: 756 km
Bretagne: 1079 km

U kunt de routegids direct bestellen via de knop BESTELLEN hieronder (voor 16 uur besteld is de volgende dag in huis). 

VOOR BELGIË:
Alle CamperRoutegidsen zijn ook verkrijgbaar in België  o.a. bij de Standaard Boekhandel online, maar ook bij alle andere boekhandels.

ISBN/EAN 978-94-91856-10-5

KustrouteLandelijke route
Twitter Facebook Mail