Kampeerauto van het Jaar 2018

Tijdens de Caravana 2018 werden de trofeeën voor NKC Kampeerauto van het jaar 2018 uitgereikt in drie categoriën: buscampers, halfintegraal en integraal campers. Het zijn prijzen die op voordracht van het camperpubliek worden uitgereikt.

De winnaars waren:

Categorie Buscampers: de Pössl Summit 600 Plus
Categorie Halfintegraal: de Adria Coral 600 SL Axess
Categorie Integraal: de Carthago C-Compactline I 138

Pössl Summit 600 plus

Afgaande op de eerste indrukken begrijpen we deze keuze heel goed. Opvallend is bijvoorbeeld de ruimtewerking door het keukenblok met de afgeronde hoek en het bijzonder mooi afgewerkte interieur.
Testen in Duitse bladen noemen echter enkele minpunten van deze buscamper. Zo wordt het tweepersoonsbed van 195 cm lengte als oncomfortabel beoordeeld, is de ingenieus in het hoofdeinde van het bed weggestopte kledingkast alleen toegankelijk als delen van de matras worden weggehaald. Belangrijkste euvel is volgens het blad ProMobil het sterke windgeruis bij een kruissnelheid van ca. 130 km per uur op de Autobahn. Voor de gemiddelde Nederlandse camperaar is dit natuurlijk geen ‘normale’ kruissnelheid. Toch goed om er bij een proefrit even op te letten..!

Adria Coral 600 SL Axess

In deze categorie zullen velen zijn getroffen door de lichtheid van het interieur, mede dank zij de gewelfde daklijn en de grote dakvensters. De lengte van ruim 7 meter, waardoor royale lengtebedden mogelijk zijn, zal velen aanspreken. Maar het lijkt ons goed om op het gewicht te letten. Want bij deze camper is de 3500 kg grens snel gepasseerd. Het chassis kan tot 4.000 kg dragen, maar dan is wel aparte typegoedkeuring vereist en moet je als berijder het C-rijbewijs hebben.

Carthago C-Compactline I 138

Hier zal het gewicht minder problematisch zijn, want deze integraal is ontworpen om ruim binnen de 3500 kg grens te passen. Een nieuw verlaagd en licht Alko-chassis en de houtvrije bouwwijze die ook in de luxe modellen wordt toegepast, zorgen voor een rijklaar gewicht van ruim 2800 kg voor deze camper van 6,5 meter lengte. Aantrekkelijk is ook de buitenmaat van 215 cm breed. Verder heeft de camper standaard een vlakke vloer met dubbele bodem, waardoor hij ook geschikt is voor winterse tochten.

 

Voor uitgebreide gegevens zie:

Pössl https://www.buscamper.nl/new_campers/38-summit-600-plus

Adria http://nl.adria-mobil.com/campers/coral+serie/coral+axess/

Carthago http://www.carthagocampers.com/carthago-c-compactline-i-138

24-01-2018
Vorige - Volgende
Twitter Facebook Mail