Devon en Cornwall

Het mooiste van Zuid-Engeland

Camper op groene camping

Als vakantiegebied zijn Devon en Cornwall onovertroffen. Wat wil je ook met meer dan 1200 km prachtige kust. Van Noord naar Zuid volgen de schilderachtige baaien, ruige rotskapen, kilometerslange zandstranden en charmante haventjes elkaar op. Voor het reizen met de camper zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn weliswaar nauwelijks camperplaatsen, maar er zijn vele prachtige alternatieven. De Camping Club heeft een tijdelijk lidmaatschap voor buitenlanders, dat toegang geeft tot hun kampeerterreinen tegen een gereduceerde prijs. En ook op de terreinen van de Caravan Club hebben Nederlanders met hun camper toegang tegen een laag tarief. Aantrekkelijk zijn ook de 'Certified Sites': Kleine kampeerterreinen op bijzondere plekken, vaak bij boeren, met minimale voorzieningen. 

Veel praktische informatie

Een reisgids van Devon en Cornwall in het Nederlands is niet beschikbaar. Dat betekent dat er weinig praktische informatie direct voorhanden is. Daarom hebben we in de routegids Devon & Cornwall, die u op deze pagina's kunt bestellen, extra veel praktische informatie voor de camper opgenomen.

Zuid-Engeland: De mooiste kustroute van Europa

Verrassende ontdekkingen in Devon en Cornwall

Het uiterste zuidwesten van Engeland heeft ruige kusten, prachtige baaien en dorpen die zo uit oude plaatjesboeken lijken te komen. Het is een gebied dat als een magneet werkt op vakantiegangers. Toch hebben de meeste plaatsen hun charme behouden. Vooral Noord-Devon is verrassend authentiek, maar de mooiste plekken vonden in het zuidelijke deel van Cornwall. 

  • Een route van circa 865 km
  • Van Dover naar Devon en terug circa 775 km
  • Overtocht via Calais, Duinkerke of Hoek van Holland
  • Een reis van 3 tot 4 weken

Hoogtepunten van de route

  • De ruige landschappen van Dartmoor
  • De mooiste kustplaatsen van Engeland, zoals Lynmouth, Clovelly en St Ives
  • Traditionele pubs met heerlijk en betaalbaar pubfood
  • Historische landhuizen met schitterend aangelegde tuinen, zoals Lanhydrock House
  • De mooiste middeleeuwse kerken, abdijen en kastelen
  • Kampeerplaatsen met uitzicht op de mooiste kusten van Engeland

Activiteiten: wandelen en soms fietsen

De fietsen gaan natuurlijk mee, maar soms blijven ze dagenlang op de drager vastgebonden. Tenzij je gestaalde kuiten en minstens 24 versnellingen hebt, want het gaat hier voortdurend op en neer. Het steilste weggetje dat wij tegenkwamen had zelfs 20% helling, dus dat wordt meer lopen dan fietsen.

Lopen is trouwens de nationale sport van de Engelsen. Langs de hele kust van Devon en Cornwall loopt het Southwest Coast Path, totaal ruim 1000 km lang. Omdat we wandelliefhebbers zijn liepen we af en toe een stuk. Op die manier zagen we de kustplaatsjes soms spectaculair oprijzen vanuit het landschap, omzoomd door een vaak onstuimige zee. Heel bijzonder! Sterke knieën en een beetje getrainde beenspieren zijn bij de meeste kustwandelingen van onschatbare waarde.

Camperplaatsen of kampeerterreinen?

De lijst met camperplaatsen in Engeland is uitzonderlijk kort. Ze zijn er nauwelijks en als ze er zijn liggen ze op onaantrekkelijke plekken, of zijn ze alleen via zeer smalle weggetjes bereikbaar. Met de komst van 'Britstops' (overnachten bij boeren, biologische bedrijven e.d.) komen er wat meer mogelijkheden.
Kampeerterreinen zijn er in overvloed en vaak van zeer goede kwaliteit. Veel campings hebben gescheiden delen voor vaste gasten in stacaravans en voor ‘touring’. Ruim opgezet en meestal met elektrische aansluitingen. Soms vind je terreinen die zo schitterend liggen dat je er niet meer weg wilt.

De routegids telt 100 pagina's.

---
Deze routegids is te bestellen via de bestelknop in de rechterkolom.

TOEZENDING BUITEN NEDERLAND

Helaas is het verzendtarief buiten Nederland erg hoog. Een zending buiten Nederland moeten wij frankeren met maar liefst € 8,59. Bestelt u vanuit België dan is het aanzienlijk voordeliger om onze routegids in een boekhandel in België te bestellen, biijvoorbeeld via de Standaard Boekhandel.

Wilt u toch via onze website bestellen dan zijn we helaas genoodzaakt de hoge extra verzendkosten in rekening te brengen. U betaalt dan voor deze routegids:
€ 14,95 + € 8,59 = € 23,54

Boekje
Devon & Cornwall € 14.95

865 kilometer kustroute
Authentieke haventjes
De mooiste tuinen
Kamperen aan de ruigste kusten

100 pagina's, 3- tot 4-weekse route

U kunt de routegids direct bestellen via de knop BESTELLEN hieronder (voor 16 uur besteld is de volgende dag in huis).

ISBN/EAN 978-94-91856-11-2   


Betalen vanuit het buitenland?
Zie pagina 'Betalen'

KustrouteLandelijke route
Twitter Facebook Mail